Når Fanøboere indtager Christianias originale og hyggelige spillested Operaen igen lørdag d. 14. februar, vil det ikke gå stille af. Det viste de første to gange i 2013 og 14, og nu er det tid til atter at slå dørene op for det allerede nærmest legendariske, københavnske Fanøbal.

Mange hovedstadsbosiddende folk fra Fanø har garanteret glædet sig i månedsvis. Sikkert også en del helt lokale københavnere, der de sidste par år har danset med på en Sønderhoning eller flere.

Selvfølgelig til akkompagnement af spillemænd og bands med rødder og/eller base på Fanø, hvor traditionerne lever i allerbedste velgående, ikke mindst på grund af violinist Peter Uhrbrands indsats.

Peter Uhrbrand

Peter Uhrbrand

Ideen om på denne måde at bringe Fanø og øens musiktraditioner til storbyen blev fostret i 2012 af Ellen Møldrup og Kirstine Uhrbrand. Dengang boede faningen Kirstine Uhrbrand i København, men var og er samtidig dybt involveret i Fanøs septemberfestival GODTFOLK. Hun er også musiker, uddannet eventmager med mere, og nu er hun, som mange sikkert ved, flyttet til Tønder for at være festivalens administrative leder. Hun indgår i tæt samarbejde med kunstnerisk leder Maria Theessink, som afløste festivalboss siden festivalens start for 40 år siden, Carsten Panduro, efter festivalen i 2014.

Denne gang spiller Rejseorkesteret med bl.a. rigsspillemand Poul Bjerager på violin, Fristadskapellet og Det Yderste Hav i Operaen på Christiania, og mon ikke andre musikanter dukker op? Peter Uhrbrand er med både i Fristadskapellet sammen med sin datter Kirstine, Ole & Jens Mouritzen og Nils Thorlund – og også  i Det Yderste Hav sammen med forfatter/sanger Jeppe Brixvold og klassisk guitarist Jørgen Bjørslev.

Som den allermest naturlige ting i verden er kaffepunch på drinksmenuen, for det hører til, når man danser Sønderhoning og i det hele taget fester på fanøsk manér. Løjerne starter kl. 21 og fortsætter frem til kl. 04. Entréen er 70 kr., men gad vide om der er billetter tilbage til det ikke ligefrem enorme spillested?

Årets GODTFOLK på Fanø folder sig ud 11. -13. september 2015, og det gør Fanøboere også på Tønder Festival på det specielle Fanø-område, der er blevet en del af festivalen.

https://www.godtfolk.dk/