En ny dansk-canadisk duo ser dagens lys ved årets Skagen festival, som er lige på trapperne.

skagen logoTorsdag står Christine Dueholm og Melanie Dekker for første gang sammen på scenen, og de skal på to dage give tre koncerter. Torvescenen 2. juli kl. 14.45 bliver således første affyring i deres tretrinsraket, og det er faktisk meget spændende at følge, da de to musikere aldrig har spillet sammen før på en scene.

De har faktisk kun mødtes en eneste gang live, nemlig da den canadiske guitarist og sangerinde var på sin seneste turne i Danmark, og Christine Dueholm havde mulighed for at møde hende på spillestedet Wintercoat i Sabro. Så hvordan kan et sådant arrangement overhovedet lade sig gøre?

Rootszone talte med Christine Dueholm, og hun fortalte om projektet, som blev søsat af Dorthe Kold og Svend Erik Larsen, der er et kendt par i folk-kredse. Parret havde før arbejdet sammen med begge musikere hver for sig, så for dem var det naturligt at spørge, om de ikke kunne tænke sig, at prøve at spille sammen ved Skagens Festival. Her er både Dorthe Kold og Svend Erik Larsen stærkt involveret.

christine dChristine Dueholm er med i flere bands, men for tiden er det især koncerterne med BragR og Dekadansorkestern  med hendes mand Perry Stenbäck og aktuelt i Skagen med Stine Michel og EventyrOrkesteret. Netop to koncerter med sidstnævnte band betyder, at øvetiden med Melanie Dekker er nedskåret til et absolut minimum, da de få timer før duoen skal på scenen. Samtidigt er det ikke muligt for den canadiske sangerinde og singersongwriter at komme til Danmarks ældste festival tidligere, fordi hun spiller koncert aftenen før i Ebeltoft.

Christine Dueholm fortæller: ”Efter jeg sagde ja til idegrundlaget, har jeg lyttet meget til Melanie Dekkers musik på cd og video, både hvor hun er solo på scenen, og hvor hun spiller sammen med bands. Efterfølgende har mine sønner så optaget video af mig, når jeg spiller hendes numre derhjemme. Så har hun givet mig feedback på det, og vi har også været i dialog om sætlisten”.

Om selve arrangementerne siger hun: ”Jeg måtte hurtigt ændre mit set-up, da jeg er vant til større bands med flere instrumenter, og Melanie spiller guitar. Så derfor udviklede jeg mit eget percussion-sæt til netop denne lejlighed. Jeg købte således en Udo af aluminium med mikrofon og så spiller jeg på en Cahon (en rytmeboks som er meget populær i Frankrig, Canada og flere andre lande) og en tamburin til foden. Det giver et funktionelt trommesæt, så lydene bliver mindre og alligevel passer til vores lydbillede.”

christine dueMen det er en stor udfordring for slagtøjsspilleren, at det ikke har været muligt at mødes og øve sammen på grund af den geografiske afstand og kalendersammenfald. Christine Dueholm er både spændt og lidt nervøs forud for duoens koncert. Men hun er ikke fremmed med at tage udfordringer i stiv arm. Sidste år blev hun spurgt, om hun ville spille sammen med et australsk band, og det gik fint på trods af, at der heller ikke her var tid til at øve med bandet.

”Både Melanie og jeg er enige om, at når Dorthe og Svend Erik mener, at vi kan spille sammen og tror på os, så skal det nok gå! Men selv om man kan forberede sig meget, så er det jo vigtigt at kemien på scenen er i orden og ikke er et ”spændingsmoment”. Jeg er også spændt på repertoiret med singersongwriter- og country musikken, som jeg ikke selv har dyrket. Min baggrund er fra jazz og folkemusik, men jeg håber min rutine vil komme mig til gode. Men spændende bliver det.”

Foruden den ovennævnte koncert torsdag på torvet spiller duoen samme sted kl. 19.15 fredag. Ind imellem tager de en afstikker til Ruths Hotel, hvor de optræder fredag kl. 13.30.

Men en spændende nyskabelse, som nok skal falde ud til publikums tilfredshed, da begge musikere udstråler spilleglæde og besidder stor dygtighed. Så det er med at møde op og få en måske ny og spændende musikalsk oplevelse, ligesom ved de øvrige koncerter. Der er stadig mulighed for at købe billetter til Kultur- og Fritidscentrets store flotte program.

http://www.christinedueholm.dk/

http://www.melaniedekker.com/

http://skagenfestival.dk/