Helge Engelbrecht

Helge Engelbrecht

I år bliver Helge Engelbrecht modtager af den folkemusikpris, som nu uddeles for 22. gang på Skagen Festival. Den blev indstiftet i 1995 til minde om skotske Alex Campbell, der boede i Danmark i en årrække. Siden har en lang række danske og udenlandske folkemusiknavne modtaget den.

Helge Engelbrecht har været med længe – både som visesanger og sangskriver, som popmager, folkelig musiker, arrangør og ikke mindst som iværksætter. Han har etableret ”Musikgalleriet” og ”Mariehaven” i Ansager, hvor rigtig mange forskellige musikere får muligheden for at spille. De mange stemningsfyldte koncerter kommer ud til langt flere end et lokalt publikum, for de kan ses og høres jævnligt på DK4. Koncertscenen ligger i familien Engelbrechts baghave og er blevet et ganske unikt sted og naturligvis en stor satsning for familien. De mange ”Neighbours and Friends”, som Engelbrechts band også hedder, er dog en stor og vigtig del af teamet.

mariehavenI haven er både traditionel og nutidig folkemusik med mere i fokus, og en lang række folkemusikere har her fået chancen for at nå ud til et stort publikum. I september måned kulminerer det hele, for da rundes sæsonen af med Mariefestival: Tre dages musik overalt i Ansager by og et festfyrværkeri af dansk musik på både små og store scener. I år ruller Mariefestival afsted for fjerde gang d. 2., 3. og 4. september.

For alt dette får Helge Engelbrecht i år Den Danske Folkemusikpris 2016 på årets Skagen Festival, hvor Neighbours and Friends spiller i Skagen Kultur- og Fritidscenter torsdag aften.