For andet år afholdes sangskriverfestivalen Stories i Aalborg d. 22.- 24. oktober med deltagelse af musikere fra vækstlagene i Norge, Sverige og Danmark. Det sker i Huset i Hasserisgade, og i år åbner Siri Birk koncertrækken torsdag d. 22. med velskrevne folkesange og gode historier, som jo vil være et gennemgående tema alle tre dage. CALA står også på aftenens program med et repertoire med både bløde og rå vokalpræsentationer.

Ginne Marker

Dagen efter åbner den nordjyske sangskriver og musiker Ginne Marker, som krydser flere genrer med sine eftertænksomme tekster og gode melodier. Hun efterfølges af norske Unnveig Aas med en stor stemme, som synger folk, country og folkrock med lidt kant, og så kommer det lokale band Fox Paloma, inden svenske Maja Francis afslutter aftenen. Hun har blandt andet spillet sammen med duoen First Aid Kit og synger både sødmefyldt og kraftfuldt.

Lørdag aften kan man i det nordjyske opleve ægte sønderjyske tekster, når Rikke Thomsen (øverste foto) går på scenen. Den dygtige og populære sangerinde vil måske deltage og styre eftermiddagens Songwriter’s Circle, hvor der forventes at deltage syv-otte musikere. Når hun har lært publikum sine sange og tekster fra Blans og omegn, overtager kvartetten Silver Lining fra Norge scenen, og på bandets sæt står folk og americana.

Unnveig Aas

Skive-bandet Color, The Blind bevæger sig i country/americana med afstikkere til bluegrass og folk. Fjerde musiker ved aftenens koncerter er Søren Manscher, der som en af de få under festivalen synger på dansk. Teksterne handler oftest om hverdagens situationer, som han observerer og fastholder i sine snage.

Bag projektet står singer-songwriter Tine Vingaard, der vandt titlen som Årets Nordjyske Band i 2021, og Jonas Lundquist der begge er bosat i lokalområdet, og projektet er frivilligdrevet og non-profit. Arrangørerne samarbejder med spillestedet Huset i Hasserisgade om aktiviteterne, og vil gerne give musikerne en ny platform at arbejde fra samt få ny inspiration ved samværet med de øvrige singersongwritere. Og samtidig give publikum en spændende oplevelse af up-coming musikere og bands, der præsenterer deres forskellige genrer inden for sangskrivning.

Projektet er støttet af Tempi, Huset i Hasserisgade, KORMA, Koda Kultur, Tuborgfondet, Aalborg Kommune og Region Nordjylland.

https://www.youtube.com/watch?v=FVeZKxUb_-M