Fredag aften spilles der op til bal på Metronomen, og søndag aften d. 12. marts går den svenske trio Ahlberg, Ek og Roswall (Foto øverst: Olle Melkerhed) på scenen på det kommunale, frederiksbergske spillested Metronomen. Folkets Hus Spillefolk indbyder fredag kl. 20 til deres bal, som de kalder ”Ramslag”.  Dansebal under dette navn finder fast sted den anden fredag i de fleste måneder (minus sommer.), og hver gang indbydes særlige gæster.

Jensen & Bugge

Jensen & Bugge

Efter at Folkets Hus Spillefolk har diverteret med dansk og svensk spillemandsmusik for et formentlig fyldt dansegulv, træder de to populære musikere, Mette Stærk Jensen og Kristian Bugge op på scenen, hvor de uden tvivl holder stemningen kørende på hhv. harmonika og violin. Senere er der stor sandsynlighed for fællessang, inden dansen fortsætter til jam med Folkets Hus Spillefolk. Hele baduljen inkl. kaffe/the og kage koster en skaldet tyver.

Svensk supertrio

Foto Olle Melkerhed

Foto Olle Melkerhed

Søndag aften d. 12. marts kl. 20 er Copenhagen Folk Club vært for førsteklasses svensk folkemusik med Ahlberg, Ek & Roswall. Til denne koncert er entreen 70 kr. for medlemmer, 100 for andre.

Ahlberg, Ek og Roswalll blev ”Årets Gruppe” på den svenske Folk & Världsmusik Galan 2016, og deres både swingende og virtuose samspil inviterer både til dans og lytning. Basen er traditionelle svenske melodier og også egne kompositioner i superbt samspil mellem Emma Ahlbergs violin, Daniel Eks harpeguitar og Niklas Roswalls nøgleharpe. Deres arrangementer er både omhyggelige og fantasifulde, og musikken rummer elementer af både pop og barokmusik. Mange ude i verden har fået øje på og øre for denne trio, som derfor har spillet pænt meget ude i verden og på nogle af de største folkemusikfestivaler.

http://www.ahlbergekroswall.se

/http://jensen-bugge.dk/