Det er da heldigvis så sandt, som det synges og skriver. Han er her endnu, den gode Grip, og i fin form. Det så og hørte jeg, da han midt i oktober præsenterede sin nye CD, ”Jeg er her endnu”, nr. 41, nå alt tælles med. Erik Grip fejrede det med en reception og en (alt for) kort koncert på det gode spillested Drop Inn midt i KBH. Selvsamme sted som han frekventerede meget for over 50 år siden, ikke mindst når han havde engagement i Tivolis Vise Vershus, der desværre lukkede helt tilbage i 2006.

Vi fik smagsprøver live på fem af sangene på ”Jeg er her endnu”, og Grip spillede dem med B-Joe, der ligesom Grip har en lang, flot karriere kørende som guitarist/sanger/producer og bl.a. er i Hardingerband. B- Joe har skrevet fire af sangene på albummet: Svaneke Havn, Savner (med Tom Lundén), Så smukt nu klokkerne ringer og Mit Land, som i al fald i liveversionen fik mig til at tænke på den nylige udfordring til en række kendte danske sangskrivere om at skrive netop deres sang til Danmark. Det gjorde de godt, og her kunne B-Joe snildt have været med. Men mig bekendt er sangen ikke ny – men flot.

Erik Grip har selv skrevet albummets titelnummer samt melodien til Grundtvig-teksten Lykkelig er den lille skjald, og man må sige, at han tidligere har været meget heldig med sine Grundtvig-sange. Mon ikke – mere end 100.000 solgte af dét album. MC Hansen har leveret det iørefaldende nummer Lykke er en gulerod, og i alt er der 11.

”Jeg er her endnu” er udkommet både som CD og digitalt. 75-årige Erik Grip kan sagtens være glad. Han ikke bare er her endnu, men kan endnu – selvfølgelig. Stemmen holder godt, og det er heller ikke længe siden, at han på Skagen Festival modtog Den danske Folkemusikpris, godt nok den fra 2020 og stærk forsinket.

Han var med rette stolt og glad, og man kan se det nye album som en slags ”tak for sidst”. Grip er i vigør, og man kan læse om hans lange karrieres mange meriter på hans website. Han vil stadig kunne opleves på ”kroer, i kirker og koncertsale, i forsamlingshuse, til fester og festivaler” og har tænkt sig at være her længe endnu, kunne man se og høre.

Albummet er produceret af EG i samarbejde med B-Joe og delvist indspillet og mixet i Sweet Silence Studios med Flemming Rasmussen ved pulten mastered af Peter Brander hos Media Sound.

www.grip.dk