Høreværdig og spændende original musik med både disciplin og autonome tendenser, respekt for traditionen og længsel efter nyt.

Dette nye band har måske taget navn efter stedet Chokladfabriken i Malmö … men man får det ikke at vide. Trods megen tekst og mange billeder på omslaget og i pixibogen er der nemlig ingen oplysninger om historien, bandet, musikerne og deres instrumenter. Det går ud over tilgangen til musikken.

Når det så er sagt, så er Chokladfabriken faktisk en velsmagende oplevelse. Fem unge musikere med rod i folkemusik, men med erfaring fra flere musikgenrer, spiller traditionel musik, herunder nye kompositioner.

Musikerne er Ale Carr, Dan Karlsson, Sven Midgren, Olle Ekman og Alva Bosdottir.

Musikken er spændt rigtig godt op mellem en veloplagt moderne jazz-inspireret el-bas på den ene side og traditionel folkemusik på den anden side. Bundet godt sammen af et velspillet guitarakkompagnement. Brydningen skaber nogle harmoniske og rytmiske effekter – noget, som jeg nær havde misset helt, fordi jeg til at begynde med kun hørte cd’en i bilen; dér smutter sør’me mange detaljer.

Instrumentariet består herudover af blokfløjte, violin og bratsch. Her er den tekniske kunnen ikke alt for skarp – næsten lidt dogmeagtig. Især violinen er lidt usikker, og desværre ringer den løse e-streng skæmmende i flere numre.

Trods det er det høreværdig og spændende original musik med både disciplin og autonome tendenser, respekt for traditionen og længsel efter nyt.

 

Chokladfabriken: “Chokladfabriken”

GO1310 (2010)

Michael Sommer