Joan Baez. Foto Dana Tynan

Joan Baez. Foto Dana Tynan

En af Englands måske længstlevende folk-festivaler finder sted fra på torsdag d. 30. juli til søndag 3. august, og som sædvanlig har den en lang række store navne på plakaten i løbet af de fire dage. Jeg kan lige nævne i flæng Joan Baez, Chris Smither, Frank Turner, The Stray Birds og The Lone Bellow (der var de igen), canadiske De Temps Antan, irske Lynched, Rura, Brian McNeill, Peggy Seeger, Martin Simpson, Andy Cutting & Nancy Kerr, Gretchen Peters, Danú, Shooglenifty (som nu har eksisteret i 25 år) og fra USA også Rhiannon Giddens, som vi fornylig anmeldte efter en forrygende koncert i København. Flere af de nævnte kommer også til Tønder Festival om en måned.

Desuden Passenger, der egentlig hedder Michael David Rosenberg – som har masser af succes med dejlige popsange (og kæmpehittet Let Her Go), men som ved en akustisk solokoncert i Tivoli sidste sommer viste, at han også har rod i folk’en og i øvrigt var helt fabelagtig. Joan Armatrading (yes, still going strong), The Proclaimers – og mange flere endnu. F.eks. de igennem mange år vildt populære Show of Hands, hvis ry vist aldrig for alvor er nået til Danmark, norske Katzenjammer, The Unthanks og Altan! I løbet af de 50 år (!), Cambridge Folk festival, nu har eksisteret, er der nok ikke én eneste af folkemusikkens største navne, som ikke har spillet her – plus stort set alle andre fine folk-musikere.

straybirds

The Stray Birds Foto: Doug Seymour

Mange af de nævnte har spillet på Tønder Festival, men ellers er de engelske festivaler også fyldt med navne, som vi ikke har haft besøg af her i landet, men som længe har været kendte navne i England. Det hele foregår i Cherry Hinton Hall, som er et hyggeligt område nogle få kilometer fra Cambridge. Der er tre scener, boder, camping, børneaktiviteter og mere endnu. Men altså: Alle billetterne er udsolgt. Cambridge Folk festival har ligesom mange andre festivaler et stort og trofast publikum, der vender tilbage år efter år.

https://www.cambridgelivetrust.co.uk/folk-festival