Trioen Nevesta’s Voice er nomineret til to priser ved DMA Roots i Tønder 27. november. De er med i kapløbet om prisen som Årets Nye Danske Rootsnavn, og med debutalbummet Mother Tongues er de nomineret til Årets Danske Rootsudgivelse.

Bandet består af tyske Elisabeth Klein på harmonika, Helene Tunglund på keltisk harpe, og sangerinde Johanne Baadsgaard Lange. Trioen har den ekstra styrke, at de alle tre synger smukke harmonier.

Helene Tungelund

Helene Tungelund fortæller: ”Vi er meget glade og stolte over, at vi er blevet nomineret. Vi har fået en form for anerkendelse og et blåstempel af vores arbejde. Uanset hvordan det går ved prisuddelingen, så er vi bare glade for at være kommet så langt. Det giver jo omtale overfor arrangører og andre, der måske aldrig har hørt om os”,

Vokaltrioen Nevesta’s Voice synger gamle folkesange på sprog de ikke selv taler, og i anledning af nomineringen udkommer der en ny musikvideo torsdag 25. november på diverse platforme. På albummet ’Mother Tongues’ synger trioen på ni forskellige sprog, og sangene er hentet fra vidt forskellige lande. Titlen på albummet henviser til de forskellige modersmål, der synges på uanset sangenes emner eller oprindelse.

Albummet, der indeholder flere vuggeviser, er blevet modtaget med begejstring af anmeldere i både ind- og udland og roses især for den kreative brug af reallyde fra eksempelvis trampende fødder, fuglefløjt og en knitrende brændeovn.

Harpenisten Helene Tungelund forklarer videre: ” Vi har arbejdets meget hårdt og markerer og fejrer os selv med en smuk musikvideo, som jeg glæder mig til at dele 25. november. Vi er jo ikke de mest kendte i roots- og folkkredse, men der er en reception inden selve prisuddelingen, så der håber jeg at kunne networke og få lidt forbindelser.

For det betyder rigtig meget for os, og det er en stor ære at være nomineret i to kategorier. Især er vi stolte over at være med i opløbet til Årets Udgivelse, der jo er vores første udgivelse, som blev til under pandemien, så det har jo knebet med at kunne komme ud og præsenterer det. Men vi forventer at kunne komme ud og spille live til næste år.

.