Calum Stewart Trio Pressefoto

Calum Stewart Trio Pressefoto

Danmark spiller fodboldlandskamp i Glasgow tirsdag aften, og uanset hvordan denne kamp nu forløber, så tager skotterne musikalsk revanche i de kommende uger.

Allerede onsdag aften står Calum Stewart Trio på scenen i Viborg, (dog kun med en enkelt skotte i trioen). Men samtidig med deres turné rundt i landet følger de to grupper Celtic Horizon Band og Barluath.

Det er knap to år siden, at Calum Stewart var på besøg sidst. Det var som duo sammen med Heikki Bourgault, som han har spillet sammen med siden 2008. Denne gang er Yann Le Bozec med på gulvbas og vil uden tvivl forstærke bandets blanding af nye og ældre melodier, hvor Calum Stewarts talent på mange forskellige instrumenter uden tvivl vil blive demonstreret.

Celtic Horizon Band Pressefoto

Celtic Horizon Band Pressefoto

Torsdag 31. marts åbner Celtic Horizon Band deres turné med en koncert i Viborg, og kvartetten med Bob Ferguson, Neil Nicholson, Mick Coyle og Andrew Hennessy spiller især i det jyske indtil sidste koncert 16. april. De to førstnævnte medlemmer har spillet som duo i mange år og var begge med i Beggars Row. Der er kendt for at skabe fest i gaden med både show og dans ved deres koncerter, og de forstår at inddrage publikum med deres underholdende optræden.

Når det går på hæld med Celtic Horizons koncertrække, kommer sekstetten Barluath. De giver fem koncerter i løbet af fem dage og begynder i Holstebro og slutter i Sabro, henholdsvis 13. og 17. april. Her vil der blive præsenteret kontemporær keltisk folkemusik, men med en afsmitning fra traditionel skotsk musik og americana. Så der skal nok være energiske udladninger og melankolske melodier på programmet, når skotterne enten fortsætter ”sejrsrækken fra tirsdagens kamp” eller må nøjes med musikalsk revanche!

Alle tre bands koncerter kan findes på rootszones kalender.