Det er en del år siden, at konceptet med at præsentere 10 bands/solister på 10 tirsdage hen over hvert efterår og vinter blev lanceret til en god pris, og det kører stadig rigtig flot. For der blev etableret en stor og nok også lokal interesse for og kærlighed til ’keltisk musik’, og mange er nok helt naturligt med i ’klubben’ hvert år. For repertoiret er altid godt med de mange skotske og irske bands, der besøger Danmark foruden indimellem gode danske bands, som også elsker denne musik.

Her kan du se, hvem de næste par skotsk-irske bands, der kommer er, ja faktisk er det to skotske. Den 10. oktober er det med dansk islæt, idet den ene del af duoen The Quiggs er danske Pernille, som nu i snart mange år har spillet og sunget sammen med sin mand, Stephen Quigg, Hun er egentlig fra Østjylland, men smuttede i musikkens fodspor først til Irland og senere til Skotland, hvor musikken og kærligheden gik og går op i ren harmoni.

Paul McKenna

Almost irish

Stephen er folkesanger fra den skotske vestkyst, hvor traditionel musik og humor kom ind med modermælken og blev hans levevej allerede for mange år siden. Han var i nogle år med i legendariske The McCalmans, men har også optrådt meget solo og i nogle år nu altså i denne dygtige duosammenhæng. Deres kombination af deres to stemmer i tæt harmoni er meget populær, og de mange afvekslende nuancer vækker begejstring. Og det gælder både for traditionelle og nyskrevne sange.

Næste koncert i denne koncertrække er d. 7. november med Paul McKenna Band, hvis fem medlemmer har modtaget en del priser og er eftertragtede ekvilibrister, som ofte ses også i andre bandkonstellationer. Udover Paul McKenna himself er det David McNee, Sean Gray, Ewan Baird og Mike Vass.

Senere bliver det Siobhan Miller Quartett, Dallahan, Young Scots Trad Awards Winner Tour, ,Almost Irish (DK), Ryan Young Duo og tirsdag 14/5 superguitaristen John Doyle & Mick McAuley fra Irland.

Årskortet koster 600 kr. + ordregebyr og er gyldigt fra købstidspunktet indtil sæsonens sidste keltiske koncert. Årskortbilletten ombyttes til et Årskort ved indgangen til den første koncert du oplever i sæsonen. De første to koncerter i denne række har fundet sted – det var med svenske West of Eden og tysk/skotske Cara med ikke mindst flot irsk musik.