Siden jeg sidste år skrev en begejstret anmeldelse af Anya Hinkles debut-soloalbum. er der sket en del. Først og fremmest har hun skrevet en række nye sange. Især en sangskriver-workshop med Mary Gauthier har inspireret Hinkle, og ganske typisk er det fortrinsvis hendes engagement i aktuelle emner, som kendetegner sangene. F.eks. sangen Nightingale, hvor hun donerer indtægterne til Guardians of Hope – Ukranian Relief Project.

Hun har fået et nyt pladeselskab, og så er det igen muligt for hende at rejse. Det er årsagen til, at det er lykkedes at arrangere en Europaturné, som også bringer hende til Danmark for første gang. Derfor får vi her i maj lejlighed til at høre hendes eminente sangskriverevner og hendes rige stemme live.

Hendes vellykkede miks af traditionel akustisk musik sat i ny sammenhæng bliver kaldt americana eller snarere Appalachiacana med reference til hendes nuværende geografiske omgivelser. Hun optræder ofte solo, men tager til lejligheden to meget kompetente musikere med.

Billy Cardine er én af de allerbedste slideguitarister, som mestrer dobroen så overbevisende, at det bliver en nydelse bare at lytte på ham. Mary Lucey er en talentfuld vokalist og multiinstrumentalist, som nok mest vil betjene gulvbassen og harmonisangen.

De danske koncerter bliver 19. maj i Karens Minde Kulturhus, Kbh., 20. maj på Café Babushka, Kbh og d. 21. maj i Bruuns Hjørne i Skælskør. Tjek vores kalender for nærmere tid og sted.

https://anyahinkle.com/home