Det er, hvad Tønder Festival gør på Balders Plads i København N. i dagene 5. og 6. juli – altså ”tager over på den meget venskabelige måde”. Det gør festivalen på den måde, at der står i alt seks folk/roots-navne på plakaten, som TF er arrangører af sammen med ”Roots & Jazz Copenhagen”, som på sin side i nogle år har været en del af den store Copenhagen Jazz Festival. Denne løber fra 24. juni til 10. juli – og startede helt tilbage i 1979.

William Crighton

Roots/folk-delen finder sted mandag 4. juli og tirsdag 5. juli fra kl. 15 til ud på aftenen. Første dag står det danske band Baby Did A Bad Thing, amerikanske Dylan LeBlanc og irske Irish Mythen på scenen på den dejlige plads midt på Nørrebro – sidstnævnte har tidligere glædet et begejstre publikum her, ligesom flere gang på Tønder Festival og igen i august i år. For TF var også med i 2019, ligesom festivalen har haft koncertsamarbejde med bl.a. Vega og DR Koncerthus.

5. juli kan man glæde sig til Ida Gard (øverste foto) på sang og guitar, Will Pound (mundharpe) & Tim Edey (guitar) og afslutningsvis William Crighton fra Australien. Han spiller i år på Tønder Festival for tredje gang. Der er meget at glæde sig til her.

Roots & Jazz har program fra 1. til 10. juli med musikprofilen blues, New Orleans-funk, soul og heldigvis også folk og roots på Tønder-måden, og det falder i god jord i hovedstaden. Som kunstnerisk leder af TF, Maria Theessink, udtrykker det, så ”er det efter to år med nedlukninger dejligt igen at kunne arbejde sammen med folkene bag musikken på Balders Plads”. Og herfra siger festivalleder, Tue Lund-Christensen, at ”den unikke stemning, nærværet og den særlige intimitet mellem kunstnere og publikum i Tønder passer godt til det, vi står for. Genremæssigt er vi på bølgelængde, og det samme er vi med ønsket om at præsentere internationale og danske rootsnavne af bedste kvalitet”.

Det er bare at glæde sig

www.tf.dk

https://jazz.dk/copenhagen-jazz-festival-2022//spillesteder/