Kris Drever Foto: Genevieve Stevenson

Kris Drever Foto: Genevieve Stevenson

Shetland er især kendt for sin folkfestival om foråret. Men de nordlige øer har også andet at byde på inden for musikkens verden. 31. juli åbner således en uges violinfestival, Shetland Fiddle Frenzy.

Her vil der hver formiddag og eftermiddag være workshops og om aftenen koncerter. Hvis man er interesseret i violinmusik, som meget ofte er lig med folkemusik på Shetland, så er det stedet at være i den kommende uge. Frenzyen rundes af søndag eftermiddag 7. august, hvor den kendte lokale violinist Kevin Henderson spiller. Blandt de øvrige musikere på programmet i løbet af den kommende uge er Maggie Adamson, Catriona MacDonald, Andrew Gifford og Trevor Hunter.  Desuden afholder Kris Drever og Brian Nicholson guitarworkshops som akkompagnement til de mange violinister.

13, august er der Shetland Peerie Reel på den nordligste ø Unst. Her kombinerer man amerikansk musik med øernes egne toner og præsenterer Dakota Blonde, No Sweat, Brian Nicholson & Maggie Adamson (den meget talentfulde violinist), Big Time Quell, Arthur Nicholson & Band, The Bluemelts, Tru Nort, Jennifer McCormick & Band og Sula Brookes.

Knerten & Co ved tidligere besøg på Shetland

Knerten & Co ved tidligere besøg på Shetland

For 29. gang kan man opleve Shetland harmonika- og violinklubs festival 6.-10. oktober. Her er programmet endnu ikke helt færdigt, men traditionelt deltager bands og dansegrupper fra Storbritannien, og selvfølgelig er mange af disse lokale. Men også udenlandske bands deltager, eksempelvis var det norske harmonikaband Kneten & Co med sidste år.

Når vinteren så går på hæld, afholdes Shetland Schools Music Festival med ca. 700 deltagende børn og unge. Desuden har der også været afholdt en årlig bluesfestival, men endnu er det usikkert, om den fortsat kan gennemføres – trods den store interesse for musik på de stormomsuste øer. Og så venter Shetland Folk Festival for 37. gang 27.-30. april 2017. Mange af os kender nok øerne en smule bedre efter at have fulgt den udmærkede krimiserie med netop navnet Shetland.

Maggie Adamson og Brian Nicholson er en kendt musikalsk duo på Shetland og parret har ofte været på programmet ved Shetland Folk Festival.