To gensyn og to nye .

Red Molly Foto: Annabel Braithwaite

En af dansk musiks pt. helt store succesdrenge, Mads Langer, kommer til Tønder i år. Han var der på en gæstevisit i 2008, flere år før hans helt  store gennembrud, som man må sige, at han fik med hittet ”You’re Not Alone” og albummet ”In These Waters”. Netop i dag 21. marts har han desværre erfaret, at to af hans specialbyggede guitarer er stjålet fra tourbussen, men det får ikke indflydelse på hans koncerter, som han er i fuld gang med. Det bliver godt at se og høre ham i Tønder.

Sidste år var Tønder-debut for Meschiya Lake og hendes Little Big Horns, der blev helt utroligt populære med deres glade swing, blues, jazz og lindyhop, som ér swingdans. Ms. Horn & hendes horn har bunker af charme, udstråling, et iøjnefaldende look og stor stemme. Meschiya Lake og bandet lukkede festivalen i Spejlteltet sent søndag aften sidste år, hvor der i tråd med de nye tider på festivalen  ikke udelukkende var koncert i Telt 1.

Helt nye i dansk sammenhæng er The Barr Brothers, som ér to brødre (Brad og Andrew), men også to andre musikere, nemlig Sarah Page på harpe og Andres Vial på bl.a. keyboards, bas og vokal. Bandet er endnu et af de helt store upcoming navne i indie-americana-alternative folk-genren, hvor også navne som f.eks. The Decemberists og The Low Anthem holder til. Sidstnævnte spillede en fed koncert på outdoor-scenen sidste år, men desværre sivede publikum noget, inden The Low Anthem fik vist deres enorme potentiale.

The Barr Brothers blev fornylig nomineret til den canadiske JUNO-pris  for Adult Alternative Album of  The Year. De holder til i Montreal, men er fra Rhode Island, og der er noget at glæde sig til med denne kvartet.

Det samme gælder trioen Red Molly. Laurie MacAllister, Abbie Gardner og Molly Venter ankommer med masser af ros i rygsækken, banjoer, dobro og sangstemmer som de rene engle. De bliver helt sikkert et af festivalens tilløbsstykker. I USA har de en stor fanskare, som kalder sig ”RedHeads”.

Red Molly startede tilbage i 2004, dog er netop MOLLY Venter ny i trioen. Hun kom med sidste år og medvirker på albummet ”Light In the Sky”. De turnerer netop nu i Australien. Abbie Gardner har før været i Tønder, nemlig med Anthony da Costa, og de har også indspillet et album sammen.

 http://www.tf.dk/