Emma Kragh-Elmøe, violin, og Villads Hoffmann, cittern, kom flyvende fra start som duo i 2015 og fik det års DMA-pris som årets nye navn. De udgav en digital EP, og så i 2017 kom Julian Svejgaard med på klaver. De tre udgav sammen debutalbummet ”Vandkanten” i 2018, og i januar 20 tog det, der nu var en fast trio, konsekvensen og skiftede navn til Stundom og udgav først en single og herefter en EP.

Og i oktober udgav de tre albummet ”må jeg holde din hånd”, som vi desværre først få anmeldt nu. Men ja, det må I godt, tag mig i hånden og før mig igennem de 12 numre. Men hvorfor I staver ’må’ med småt, mens alle de andre titler på cd’en staves grammatisk korrekt med stort begyndelsesbogstav, gad jeg nok vide. Er der mon en grund?

I al fald er nummeret komponeret af Emma Kragh-Elmøe, ligesom hun også har skrevet det afsluttende nummer ”Gådehjerte”, der ar været ude som single. Villads Hoffmann, som foruden cittern spiller mandolin og music box, har skrevet fem numre og Julian Svejgaard fire. De to er fælles om cd’ens indledende nummer ”Stjerner i par”.

De tre unge musikeres talent og ekvilibrisme er soleklar, men med den fyrige, forrygende koncert in mente, som jeg overværede for flere uger siden, synes jeg, at albummet forekommer lidt stille. Men absolut med de fineste numre, der er mere meditative end så udadvendte og livlige, som de føltes live. Der er skønhed i den tristesse eller melankoli, som jeg synes fylder en del. Men smukt er det og præcis det, som Stundom står for: Deres egen personlige version af nordisk danse-trad-musik med stærkt klassisk/kammermusik-islæt.

Jeg er ikke i stand til umiddelbart at høre distinkte forskelle på, hvem der har komponeret hvad (men det står heldigvis på coveret), og hvad der i så fald er typisk for hver især. Men som nævnt har VH og JS delt det meste imellem sig, og EKE har skrevet to numre, og de 43 minutters musik hænger sammen som et fint-vævet tæppe af musik spillet til perfektion. Stundoms ”må jeg holde din hånd” skaber ro og rammer det melankolske rum i sjælen og er fin at få med hjem efter livekoncerter, som på en eller anden måde spiller på nogle andre tangenter og strenge, og hvor de også spiller på det visuelle.

På coveret til ”må jeg holde din hånd” ses fantastisk flotte billeder af en udspringer i forskellige stadier af det spring, han tog fra Operaens tag og ned i havneløbet den dag, man måtte det foto; Anette Kjær), Ma kan sige, måske lidt søgt, at han symboliserer Stundoms nyeste spring ud i musikken. Der kommer sandsynligvis mange flere. Villads Hoffmann er i øvrigt nomineret to gange til DMA Roots 2021, der finder sted 27. november.