Den unge norske sangerinde og sangskriver Olga Amalie (hendes fulde navn er Olga Amalie Økland Molteberg) er klar med sin nyeste udgivelse Signe Lita.

Her fortæller hun lidt om sin baggrund til rootszone.dk: ”Jeg er vokset op i en musikalsk familie, hvor min mor spillede folkemusik og sigøjnermusik. Jeg skriver selv mine tekster og melodier og vil gerne eksperimentere og fortolke gamle folkemelodier på nye måder. De seneste år har jeg rejst meget for at finde ”min stemme” og har bl.a. boet i Malawi og studeret sangteknik i København. Og så har jeg studeret folkemusik i Rauland i mit hjemland, og nu bor jeg i Oslo”.

Hun forvente, at det nye album udkommer i løbet af året, men allerede nu er hun klar med ”Signe Lita”. Det er en middelalderlig folkevise med en dramatisk historie om en kommende brud, som står på bakken ved kirken. Hun venter på sin gom, brudepiger og gæster, der kommer med et skib, som går til bunds, mens hun står og ser det ske.

Olga Amalie fortæller videre: ”Min moderne udgave af Signe Lita har jeg produceret sammen med danske Hjalmar Littauer, som jeg første gang mødte i København for syv år siden. Ellers henter jeg min inspiration fra Eivør fra Færøerne og den samiske sangerinde Mari Boine. Jeg forventer at skulle på turné i Norge, når mit album er ude i sensommeren, og håber også at komme til Danmark på et tidspunkt”.

Man kan på flere af hendes tidligere udgivelser fornemme en afsmittende virkning fra Eivør, da Olga Amalie har været med den færøske sangerinde som support. Når man lytter til ”Signe Lita” kan man fornemme den middelalderlige magi og dramaet bag historien og nyde hendes sødmefyldte vokal. Der er fine tone- og temposkift undervejs i melodien, for hun dækker hele toneskalaen.

Som lytter fanges man ind, og det giver store forventninger om flere sange og tekster fra Olga Amalie, der selv spiller både piano og autoharpe. Men prøv at lytte til nogle af hendes tidligere udgivelser som eksempelvis ”Hjem” og ”Havet eller Redd meg”, som udkom sidste år.