Sønderjysk baserede men internationale Drones & Bellows har gennem snart en del år markeret sig først og fremmest med traditionel irsk og specielt skotsk musik. Meget af tiden har de samarbejdet med den tidligere sanger, sangskriver og stiftende medlem i skotske Battlefield Band Brian McNeill. Samarbejdet har hidtil bestået af McNeill´s produktion af gruppens plader og instrumentale indslag, men nu er skridtet taget fuldt ud med en fælles plade.

McNeill står først og fremmest for sangene, men fungerer tillige som fuldt medvirkende instrumentalist i Drones & Bellows. Når man hører sangene, associerer man uvilkårligt til både de tidligere Battlefield Band-indspilninger og McNeill´s senere soloplader, og her må man i ærlighedens navn nævne at Drones & Bellows ikke helt lever op til de nævntes musikalske niveau, men det skal de ikke lastes for. Det er ikke enhver beskåret, og mindre kan også gøre det. Dette fælles projekt fremstår ganske sympatisk med dets let afdæmpede og stemningsfulde atmosfære til at kompensere for den sidste rest af dansende swing og pågåenhed. Musik behøver ikke at steppe ud over marsklandet for at være effektfuld, og McNeill´s karakteristiske stemme trækker absolut ikke ned her. Retfærdigvis skal det også markeres at Drones & Bellows viser fin musikalsk udvikling i den positive retning.

Samlet vurderet skal The Crew O´ Copenhagen have gode ord med på vejen. Man føler sig i ganske behageligt selskab foran højttalerne under afspilningen – og så er musik jo endda altid bedre i levende live…

Brian McNeill and Drones & Bellows: ”The Crew O´ The Copenhagen”

FennMusic (2010)

www.dronesandbellows.magix.net/website

www.myspace.com/dronesbellows

Nils Thorlund