Jeg har tidligere i år udtrykt min uforbeholdne begejstring for Anya Hinkle. Det var især på grund af sangen og videoen Courage For the Morning samt nogle singler, hvoraf enkelte af disse har fundet vej til hendes nye debutalbum. Og min begejstring er intakt, hun har nemlig formået at sammensætte et album med yderligere gode sange. I alt 11 stk. som samtidig udgør et helstøbt værk.

Allerede fra åbningsnummeret og titelsangen bliver en slags rød tråd spundet igennem hele albummet. Et tema, der kan opfattes som en vision eller et længe ventet ønske om større tolerance mellem mennesker og folkeslag. En fredelig sameksistens, som ikke kommer af sig selv, men skal vindes. ”What’s it gonna take to finally break these walls in between/What’s it gonna give, to finally live the American dream?”

Anya Hinkle har skrevet sine sange i lyset af BlackLivesMatter-sagen, men har givet dem en almen appel. Som en fængende historiefortæller og brillant musiker udforsker Hinkle den skønhed og styrke, der findes i betydningsfuld sangskrivning. Hun ejer evnen til at skabe musik, som underholder og resonerer i os lyttere.

Appalaciania er man begyndt at kalde mixet af oldtime, bluegrass og country med oprindelse i bjergområderne i det sydøstlige USA, og det er netop denne musik, vi præsenteres for her. Musik med rødder tilbage, men med dagsaktuelle tekster. Der er et par lystige up-temponumre, men mest roligere sange med plads til eftertanke som: That’s How Every Empire Falls og My Faithfull Sparrow. Vægten på instrumenteringen er lagt på brugen af akustisk guitar og slide – enten på dobro, lap steel eller pedal steel, men også et strygerensemble pynter på den akustiske musik. Men først og fremmest er det Hinkles rolige, velafbalancerede vokal, der pynter dette smukke udspil.

Med et så overbevisende album som Eden and Her Borderlands bliver det spændende at følge Hinkles fortsatte musikalske rejser. Og angående rejser, så er der bestræbelser på at arrangere en Europa-turné. Nogle koncertdatoer i maj 2022 i Holland med band skulle være på plads, og vi må håbe, at hun i den forbindelse også giver nogle koncerter i Danmark.

Koncertkoordinator Tommy Sloth: tommysloths@gmail.com https://anyahinkle.com