The Big Virelai Tour 2020 står der ved nogle af Virelais annoncerede spillejobs på Facebook, og hvem ved, måske var denne tur oprindeligt planlagt anderledes end nu. For kun et par af koncerterne får ordet ”Big” påhæftet i det lidt svært overskuelige opslag. Men lige meget er det jo, for det skal nok blive stort og veloplagte, underholdende koncerter, når først middelaldermusikken spilles i de mange forskellige omgivelser, der er tale om.

Martin Seeberg

De første to koncerter afholdes fredag d. 28. august. Den første ved butikken Salkavalka i Nykøbing Sj. mellem kl. 13 og 16, hvor der ”spilles op til dans, poesi og en god stemning”. Kl. 18 fortsætter Virelai ved Tadre Mølle i Hvalsø, hvor der indtil kl. 21 nok er lagt mere fokus på liv og glade dage end poesi sådan en fredag aften i naturen. 2. september spiller de gæve musikanter op til endnu en stemningsfuld koncert i Grevinge. Til alle koncerter byder bandet på alverdens instrumenter udover sang, nemlig slagtøj, fløjter, bratsch, jødeharpe, skalmeje, sækkepibe, drejelire, mandola, nøgleharpe, davul og darbouka.

Der er pause indtil tirsdag 15. september, hvor middelalderspecialisterne giver koncert i DUI – Leg og Virke i Helsingør fra 18 til 21, og så fortsætter turen d. 16. september mellem kl. 16 og 22 på Ulvsborg Historisk Værksted i Asnæs. D 18 september står Store Torv i Aarhus parat, hvor kulisserne endnu en gang er helt anderledes og dermed skaber endnu en helt speciel scenografi. Atmosfæren skal også nok komme op i omdrejninger og samtidig nogle hundrede år ned i kalenderen. Det kan blive en stor eftermiddag (12-17) på det aarhusianske Store Torv lige midt i byen.

Mia Guldhammer, Martin Seeberg, Søren Hammerlund og Jacob Lund smutter tilbage til Sjælland for at spille d. 23. september på Spejderpladsen, Nygårdsvej i Højby kl. 17.30 til 20 og d. 25. i Sonnerup Skov, Nykøbing Sjælland kl. 17 til 20.30. Good luck og send gerne en pressemeddelelse direkte til os næste gangJ. Og det er I alle velkomne til. Det er alt i alt gået lidt langsomt med nyhederne både til rootszone.dk og fra os i den nu snart halvt år lange corona-tid, og at vi nu alle sammen skal gå glip af årets Tønder Festival, ja, det er rigtig surt.