Torsdag 17. juni er det glædeligt, at Copenhagen Folk Club afholder koncert med trioen Tradish. Mindre godt er det, at musikforeningen Copenhagen Folk Club lige før koncerten (kl. 20) afholder en ekstraordinær generalforsamling, hvor hovedpunktet er foreningens opløsning. Det sker, fordi der på den ordinære generalforsamling 25. maj 2021 ikke var et tilstrækkeligt antal medlemmer, som stillede sig til rådighed for bestyrelsesarbejdet, og en forening kan nu en gang ikke drives uden en bestyrelse.

Det kan altså blive et farvel til den mangeårige forening, der ihærdigt har præsenteret et utal af folkemusikkoncerter i København. Men kan der vælges en fuldtallig bestyrelse, vil der være mulighed for at undgå foreningens opløsning. Så mød gerne op d. 17.6. kl. 20 for at være med til evt. at bevare foreningen og da bestemt også for at høre Tradish spille på Metronomen på Godthåbsvej 33 ved metrostationen Aksel Møllers Have.

Trioen har spillet sammen i godt 12 år. Ved 10-års-jubilæet i 2019 kom deres tredje udgivelse ”Handmade Tales”. Som titlen siger, så var det håndlavede numre på håndlavede akustiske instrumenter, 15 fortællinger med hver sin historie. Det blev et destillat af bandets egen sound og kompositioner i fint samspil med den irske traditionelle musik, som er udgangspunktet for Tradish. Men med en åben og personlig tilgang til musikken, hvor der flot mikses gammelt og nyt, fortid og nutid, med respekt for rødderne. Vel også derfor det rammende navn Tradish (og vistnok før mange af os begyndte at bruge vendingen ’ish’ om dette og hint.

Traditionel irsk musik er et kraftfuldt træ med forgreninger, knopskud og spirer over hele verden, og den er blevet et globalt fænomen. På deres andet album, Roots & Shoots, tog Tradish lytterne med på en rejse, hvor brændstof og inspiration blev hentet fra træets rødder. Albummet fik fine anmeldelser i flere lande, og bandet blev dengang udvalgt som et af 10 bands til at repræsentere Danmark i musikeksportprojektet “Danish Roots – Growing in the World”. Trioen er på tre turneer i Grønland også blevet inspireret af de grønlandske sangtraditioner.

Copenhagen Folk Club har planlagt koncerter resten af året, nemlig Jens Lysdal Trio 17. august, Mads Hansens Kapel 11. september, engelske Flook 11. november (som afholdes i KU:BE), Shackleton Trio (også UK) 18. november samt 28. december julekoncert med Stundom og koncert med Christensen & Kanne Folk Band. Om disse så afholdes, er denne skribent ikke informeret om, men jeg vil næsten tro det.