Så faldt hammeren – øv! Og det er med tungt hjerte, at Tønder Festival med de fortsatte restriktioner har meldt ud, at årets festival ikke kan afholdes. TF har egentlig været klar til at afholde festival på coronavilkår og har udarbejdet diverse scenarier, men når deltagerantallet er begrænset til 2000 personer (måske senere lidt flere) opdelt i 10 sektioner, så går det ikke. Lyset er blevet slukket for festivalen i år, men til gengæld har TF opfundet et helt nyt koncept for koncerter, og Plan B træder nu i kraft!

”Festivalen har været stålsat på, at uanset hvordan og hvorledes, så tillader vi ikke at bryde cirklen. Let the circle be unbroken”, lyder det. Så der bliver fest i Tønder i august, bare på en anden måde. For i dagene 17. til 29. august, altså i en del af den oprindelige festivalperiode, byder TF på en perlerække af koncerter i Kulturhus Schweizerhalle lidt uden for Tønder centrum.

For ”vi skal sikre festivalen på den lange bane og kan godt overleve et år mere. Men vi vil ikke gøre det med en halv festival. Vi kan ikke se TF opdelt i sektioner og har regnet på kompromiser og omkostninger, og vi kunne ikke stå inde for det. For på Tønder Festival er det totaloplevelsen, der tæller”, lyder det fra kunstnerisk leder, Maria Theessink.

”Vi har de bedste og mest loyale frivillige, opfindsomheden har været stor, og vi har fået stor opbakning fra både danske og internationale kunstnere. Der er så mange, der synes, at TF kan noget særligt. Så nej, en ond virus skal ikke få os ned med nakken! Vi håber, at jeres billetter for 2021 bliver stående i billetbanken og indløses i 2022”!

Programmet for koncertrækken 17.-29. august er ikke offentliggjort endnu, men den virker som en rigtig god løsning, som nok skal få mange af os til Tønder, musik, fællesskab og festivitas. For vi savner at være der og glæder os, skulle jeg hilse og sige. Men i den grad også til en helt rigtig TF22.