Foreningen bag festivalen har netop haft den årlige generalforsamling, og her kunne man glæde de mange foreninger, som nød godt af festivalen overskud på godt 164.000 kr. De blev uddelt til lokale idrætsklubber med flere til gavn for ungdommen. Formanden Lis Jensen takkede de ca. 650 frivillige, som er uundværlige. Uden dem er der ingen festival i Skagen.

Hun sagde om årets festival: ”Vi har alle fået noget på oplevelseskontoen. Det har været et spændende og omfattende musikprogram, hvor der har været hele 83 koncerter, hvor af flere kunne melde helt udsolgt. Byen har summet af liv fra de mange, godt 30.000, festivalgæster, som kommer til byen i uge 27. De mange tilbagemeldinger fra gæster tegner generelt et billede af, at festivalen igen i år både har leveret og overrasket”.

Lis Jensen glædede sig også over, at Skagen Festival havde været nomineret til den Nordjyske Kulturpris: ”Der var 122 indstillede, og her var festivalen blandt de tre nominerede. Vi var inviteret til et flot arrangement i Aalborg Teater. Som I nok allerede ved, gik prisen til den unge jazzmusiker Kenneth Dahl Knudsen. Men vi tog ikke helt tomhændede hjem – udover et diplom og en smuk buket, blev det også til en flot check på 10.000 kr.”

Phønix åbnede festivalen torsdag med koncert for børn.

Afslutning på festivalen søndag på Havnescenen.