“Diamonds on the water – music in the air”. Sådan lød det fra Oysterband, der spillede to koncerter. Tre medlemmer har været med i alle 40 år, nemlig forsanger John Jones (øverste foto), violinist Ian Telfer og Alan Prosser på guitar. Genkendelsens glæde over de mange kendte melodier, bandet har strøet om sig med de seneste mange år, var stor og med mange muligheder for at synge med. Bandet kommer på turne i Danmark i januar/februar under titlen ”Everywhere I Go” med en halv snes koncerter på programmet.

skipinnish

Skotske Skipinnish er garanter for traditionel skotsk folkrock. Med stor energi og spilleglæde demonstrerede bandet, at der stadig er gang i dem efter ca. 20 år på scenerne. For to år siden skiftede de forsanger, da Robert Robertson forlod bandet og blev afløst af den karismatiske Norrie ”Tago” MacIver, som tidligere har været i Tønder i spidsen for Mànran. Han fik publikum til at synge omkvæder på gælisk, og et par gange sang han så hurtigt, at instrumenterne knap nok kunne følge med.

Det ottemand store band The Chair fra Orkneyøerne var på den åbne scene lørdag middag og satte gang i festen fra første tone. Det var især violinisten Douglas Montgomery og den syngende guitarist og banjospiller Brian Cromarty, der førte an i det energiske bands løjer med egne udgaver af stomp, folk og rock.

Vishten

Tvillingesøstrene Emmanuelle og Pastelle LeBlanc fra Evangeline Regionen på Prince Edward Island udgør sammen med Pascal Miousse trioen Vishtèn. Deres repertoire spænder vidt fra instrumentale numre til traditionelle sange fra det fransk-canadiske Quebec, men med tætte bånd til den keltiske musik og Arcadian-kulturen. Pascal Miousse bidrager med dynamiske toner på violin og guitar, og hans mørke stemme supplerer søstrenes mere luftige vokaler. De er i forgrunden med deres rytmiske steppebrætter og skiftende instrumentering med harmonika, fløjte, keyboard, mandolin, jødeharpe og bodhran og selvfølgelig også deres vokal. Publikum nåede at lære et omkvæd på fransk undervejs ved koncerten i telt 2 lørdag, hvor trioen velvilligt afløste det skotsk/irske band Ímar, hvis instrumenter ikke var nået frem i tide.

Imar

Men heldigvis fik Ímar deres instrumenter, så de var klar til at lukke og slukke som det sidste band på Open Air søndag, så der endelig kunne lyde muntre og energiske toner fra de fem musikere på bodhran, bouzouki, violin, concertina og uilleann-sækkepibe. Bandet spiller både traditionelle og moderne kompositioner og ofte i højt gear, uden det går ud over kvaliteten.

The Mavericks sang (torsdag aften) selvfølgelig deres største hit Dance The Night Away, som du kan lytte til her:

https://www.youtube.com/watch?v=-UajuBAUkBs

 

Pascal Miousse, Vishten