Den unge kvintet Tailcoat har netop udgivet deres debutalbum ”Tall tales in tiny pieces” på GO Danish Folk Music (selvfølgelig), og det vil snart blive anmeldt her på siden. Tailcoat har netop præsenteret det i hhv. Stockholm og Gøteborg, og lørdag aften kommer turen til København. Her præsenterer Copenhagen Irish Folk Club dem på det nye sted Urban 13, Under Bispeengbuen ved Nordre Fasanvej.

Tailcoat er (allerede) blevet kaldt ”det nye ’all star band i den nordiske instrumental-folkemusik”. Deres usædvanlige instrumentering og filmiske sound trækker inspirationen fra traditionel folkemusik, men er nyskrevne kompositioner, lyder det i pladeselskabets pressetekst, som fortsætter: Deres musik er progressiv og trækker på genrer og traditioner fra hele verden.

Den spilles på femstrenget elbas af Emil Ringtved Nielsen, mens Mette Ambæk Flach spiller violin og hardangerfele. Villads Hoffmann står for cittern, mens svenske Mårten Hillbom og Rasmus Brinck står for hhv. percussion og nyckelharpa. Tilsammen står de for en lyd, der udvisker de skandinaviske grænser og ligeledes dem mellem nyt og gammelt. Jeg ved bare, at de spillede knaldgodt, da jeg hørte dem på spillestedet Alice for nylig, og de havde virkelig fat om publikum.