I Strib har de set lyset for enden af tunnelen og er nu klar til at være optimister mht., at Strib Vinterfestival i dagene 10. til 13. februar 2022 vitterlig bliver en realitet. Og mon ikke at optimismen er rimelig? Der er trods alt syv måneder til.

Sam Kelly

Langt de fleste artister fra 2021-programmet har kunnet sige ja til at ”genopstille” i 2022, fortæller de fra festivalen. Men der er dog også nyheder. Koncerten ”Nashville Nights – On a Saturday Afternoon” har udskiftning på to poster, idet Gary Quinn fra England og Trick Savage fra USA er nye på programmet. De to kvindelige musikere, Lockwood Barr fra USA og Laura Oakes fra England, er stadig med.

Lørdag aften bliver der gensyn med Allan Olsen, som sidst spillede på festivalen i 2018, og britiske og succesrige Sam Kelly kommer med sit band ”The Lost Boys” og erstatter det oprindelige band ”Fourth Moon”. Deres kalender for februar 22 kunne ikke rumme et besøg i Danmark.

Rasmus Lyberth, nærmest en legende på den danske musikscene, kan opleves for allersidste gang med sit band på Strib Vinter Festival 2022, inden han planlægger at stoppe sin karriere, forlyder det. Af andre velkendte navne, som er med igen, kan nævnes Dorthe Gerlach, Poul Krebs, Eleanor Shanley, The Grenadines, Laura Illeborg & Knud Møller og H.P. Lange med sit band Big Gumbo.

Grenadines

Mange vil også nyde gensyn med The Consolation, Grassolin, Godsejernes Jazz- og Bluesband og ikke at forglemme Denis McLaughlin. Nye bekendtskaber, som aldrig har spillet på Strib før, er dansk/færøske ”Northern Assembly”, Oscar Danielson fra Sverige og Laura Oakes Trio fra England.

Børnefestivalen lørdag står Betina Følleslev og Bjørnetjeneste i spidsen for, og kirkekoncerten torsdag bliver med ukulele-virtuosen Tobias Elof, som er opvokset i Strib, og hans bassist Mathæus Bech. Man kan (formentlig) roligt glæde sig til et musik-lys i vintermørket, festivalen i Strib. Som folkene plejer at sige: ”Det bliver den bedste festival nogensinde”. Hold øje med hjemmesiden www.strib-vinterfestival.dk, som bliver opdateret med program og information om billetsalg i løbet af sommermånederne. Allerede fra den 15. september vil 250 partout rabatbilletter blive sat til salg.

www.strib-vinterfestival.dk

Øverste foto: Laura Illeborg Foto: Gorm Valentin

 

Northern Assembly