Jeg følger med glæde og interesse J. Tex’s musikalske rejse og kan da lige rekapitulere: Jens Einar Sørensen er født i USA og opvokset i Danmark. Allerede i en helt ung alder var musikken en stor del af hans liv, og han lærte sig hurtigt at spille guitar og banjo og behersker nu flere instrumenter. Han er desuden kunsthåndværker, men det er som sanger og sangskriver, at han har slået sit navn fast som J. Tex.

Han har optrådt og indspillet solo og med The Volunteers og Looking for Elvis. Han var i 2015 nomineret til to DMA folk-priser. Den senere tid har han især allieret sig med våbenbroderen og vennen Steffen Christensen, som har bandet All My Exes. De optræder sammen og har startet eget selskab Banjo Trash Records, således at de nu selv styrer booking og udgivelser. Seneste med dobbelt-EP’en Banjo Trash Presents…Vol.1, hvor J.Tex bidrager med seks nye sange.

I disse sange formår han at fortælle små historier og formidle stemninger. Jeg fornemmer, at mange indtryk kommer fra hans rejser i især Sydstaterne og hans møder med ’the bluecollars’ – almindelige arbejdere og landmænd.

Tex har fundet sit ærlige og særlige musikalske udtryk. Han har en umiddelbar og ukompliceret tilgang til musik, og han benytter forholdsvis simple virkemidler. Han synger i et naturligt lavt stemmeleje, og med et mix af country, folk og blues er sammenligningen med J.J. Cale derfor nærliggende.

Han laver noget gode sange, og denne samling skuffer ikke. Jeg er især begejstret for åbningssangen Drummer Boy samt Southern Line og Real Thing Going On In Tennessee og kan konstatere, at J. Tex stadig er én af vores bedste americana-sangskrivere. Han er p.t. meget aktiv på spillestederne, så tjek datoerne.

http://www.jtexthevolunteers.com/