Årets Spotfestival i Aarhus bliver afviklet 2.- 4. maj og har eksisteret siden 1994. Her vil mange nye, talentfulde danske musikere og bands præsentere sig på den store scene med mange branchefolk til stede. Alle genrer vil være repræsenteret, og der er stor mulighed for at blive promoveret for et talstærkt publikum, men også for at skabe netværk inden for området. Foruden de mange koncerter er der mulighed for at deltage i workshops, seminarer og mange andre møder med musikalske relationer.

På plakaten står langt over 100 navne, både bands og solister, så antallet af musikere kommer op på omkring 1.000. Så der bliver nok at vælge imellem ved de ca. 300 koncerter. Flere nordiske bands og musikere deltager på Spot.

Kvintetten Baby Did a Bad Thing (øverste foto) præsenterer americana og har været nævnt meget positivt her i spalterne. Duoen Bremer/McCoy blander flere genrer, bl.a. folk, og spiller på Roots & Hybrid Festival, som afholdes i samarbejde med Spot i Godsbanens Rå hal. Det nordjyske band Gunva med den færøske forsanger af samme navn bliver et spændende bekendtskab med deres folk-fortolkninger, ligesom singersong-writer og guitarist Hjalte Ross.

Det svenske indieband La Lusid kan også blive et interessant bekendtskab, ligesom deres landsmand Linn Koch-Emmery. Sangerinden Mags (Margrethe) og den dansk-australske sanger Sonny er også hver især værd at lytte til. Men der vil uden tvivl dukke mange andre mindre kendte navne op i det danske musikalske vækstlag.

Man kan købe billetter til enten fredag eller lørdag for 300 kr. pr. stk. eller billetter til begge dage for 550 kr. Endvidere kan der købes U 25 billetter til 360 kr., men man skal skynde sig, for billetprisen stiger pr. 1. april!