I dag (fredag) udgiver Ida Wenøe en ny single, ”One Step”, i samarbejde med engelske Integrity Records og tyske ROLA Music. Det er første nummer i en række singleudgivelser, hvor den næste kommer lige efter nytår, Det skulle gerne føre til et helt album.

Ida Wenøe har skrevet, indspillet og produceret singlen under forårets og sommerens nedlukning i sin lille kolonihave uden for København. Hun har fået den Grammynominerede, amerikanske producer Tucker Martine (First Aid Kit, The Decemberists, Sufjan Stevens) til at mixe det, og Dave McNair (Bob Dylan, David Bowie, Beck) står for mastering.

”Ud af tomhedens skal kom skabelsen af noget, en tankestreg i en sindssyg verden”. Sådan beskriver Ida Wenøe vejen frem mod tilblivelsen af nummeret “One Step”, og hun forklarer om sangen og teksten:

”One Step cirkler omkring mørket og tomheden, om dødsbevidsthed og længslen efter barndommens uskyld. Da verden lukkede ned, lukkede min hjerne ned. Pludselig står man med en tom kalender midt i et blomstrende forår og tænker: Nå – men så er det vel nu, jeg skal være helt vildt kreativ? Efter mange desperate forsøg på at presse noget ud, skubbede jeg kun mig selv længere ud over kanten. Der kom ikke noget. Verden bløder, folk dør, og her sidder jeg, sangskriveren, historiefortælleren, og har ikke en skid at sige om det. Jeg måtte til sidst se på mig selv som utilstrækkelig og lægge mig fladt ned, mens jeg kunne se dødsangsten i alles øjne. Her gemte sangen sig”.

Det er planen, at Ida Wenøe skal promoveres i Tyskland, Storbritannien, Schweiz, Østrig, Sverige og Norge. Hun skulle have været på en måneds turné i Sverige, Norge og Holland i oktober, men den er aflyst pga. Corona. Til gengæld kommer Ida Wenøe på tour herhjemme med sit band The Silver Cords hen over de næste par måneder. Dertil skal hun spille en masse skolekoncerter i september sammen med strygergruppen Who Killed Bambi.

Ida har selv skabt en lille lækker stop-motion-video til den, som kan ses her: https://vimeo.com/444820891/cf66b5333d

Videoen kommer i rotation på MTV i Tyskland, så det er en flot start, som Ida Wenøe og teamet bag hende forventer sig meget af.

www.idawenoe.com