Befinder du dig i København eller omegn – eller ligefrem på Nørrebro – skulle du slå vejen forbi Blågårds Plads lørdag aften d. 4. maj kl. 19. Her ligger den kirke, som nu hedder Koncertkirken og er Danmarks første af slagsen. Der sker ting og sager (også) denne aften, for du kan opleve ikke mindre end tre unge bands, der spiller og fortolker folkemusikken på hver sin fine måde. Og hver især er de del af den fremadstormende udvikling, som folk’en befinder sig i og har gjort længe. Aftenen indeholder også en pladerelease fra Mads Hansens Kapel.

Beerten Finsson

Det er netop Mads Hansens Kapel sammen med Viik og Beerten Finsson, som denne aften giver deres personlige bud på den nordiske folkemusiktradition. Hvordan bliver den århundredgamle traditionsmusik aktuel og relevant i 2019 og fremover? Og hvor kommer den egentlig fra. Det beskæftiger mange bands sig med, bl.a. disse tre.

Viik er et ny band med to singler bag sig – norske middelalderviser i groovy opdatering. Så nye at dette er deres første offentlige koncert, men dog ikke helt kendte navne. Bandet har norske Elisabeth Vik i front på vokal, svenske Mårten Hillbom på trommer og desuden de fire danske musikere Maria Jagd/violin, Villads Hoffmann/cittern, Morten Alkjær/ harmonika og Jacob Kragesand/kontrabas.

Elisabeth Vik

Mads Hansens Kapel gjort sig meget bemærket de seneste par år, hvor de har spillet ivrigt rundt omkring i alle mulige sammenhænge, ofte bal men også andet. For de mestrer både det hæsblæsende og det rolige, men swinger – det gør det altid. Kapellet er godt forankret i den danske instrumentaltradition. De har et godt slogan: Mor dig først, spørg bagefter! Denne aften vil de spille hele deres nye plade – og senere spille op til bal.

Mads Hansens Kapel er Lorenzen på klarinet, Clausen violin, Nielsen elbas, Larsen guitar og Jørgensen på piano. Sådan præsenterer de sig selv, men de har også fornavne, hhv. Martin, Jonas, Emil, Sebastian og Julian.

”Beerten Finsson” (BE/FO) er Oscar Beerten på violin og hardangerfele sammen med færøske Ragnar Finsson på guitar/stompbox og blues i blodet. De spiller både egne kompositioner med lidt af en punkattitude (efter sigende) og gennemarrangerede traditionelle tunes med masser af soli. Alt har dog rod i traditioner. Entre 100 kr., 50 kr. for studerende ved døren.