Hvis 43-årige Maria Guttesen, der er født på Færøerne, men har været bosiddende i Århus i halvdelen af sit liv, skal have fremstillet et visitkort, bliver det nærmere et menukort!

Hun har sunget og komponeret sange i hele sit liv, er uddannet på Det Jyske Musikkonservatoriums rytmiske afdeling i Århus, og har udover at udgive fem cd’er, nu også et musikproduktionsfirma.

Foruden at synge og skrive, er hun musiker og spiller keyboard og slagtøj, men er nu også producer, coach, studiemusiker, og underviser på alle niveauer.

I øjeblikket er Maria Guttesen på inspirations tur i New York sammen med tekstforfatteren Lene Drachmann. Her håber de at få ideer og tanker til et kommende album. Og lykkes det ikke i storbyen, så er der store muligheder i de efterfølgende dage, når turen går videre til Austin i Texas, hvor Maria Guttesen skal mødes med lokale sangskrivere.

Seneste udspil fra Maria Guttesen er cd’en ”Reconctructed” sammen med guitaristen Peter Steenild. Deres projekt med alternativ og spekulativ elektroniske nordiske toner, balancerer et sted mellem pop, folk og flere andre genre. Maria Guttesen har skrevet de fleste af numrene, hvoraf to er på færøsk, mens de øvrige ni er på engelsk.

www.mariaguttesen.dk/