All The Best – John Prine Tribute Det er blevet den fine løsning på det ærgerlige afbud, som hans management meddelte for få dage siden på grund af sygdom. For en række kunstnere stiller op og hylder den 72-årige sangskriver John Prine søndag aften i Telt 1, hvor han selv skulle have spillet afslutningskoncert. Nu bliver det i stedet en hyldestkoncert til mesteren selv, og det kan da ikke blive andet end flot med John Prines store sange i anderledes og utvivlsomt personlige versioner.

Irish Mythen Foto: Lisa MacIntosh

De bliver sunget af Luke Winslow-King, Ryan McMahon, John Smith, Irish Mythen, William Crighton, Max Gomez, Caitlin Canty, Dan Sultan, Martin Harley & Sam Lewis, skotske Tide Lines og vores egen Poul Krebs – alle i forvejen med koncerter på TF. De har alle prompte sagt ja til at stille op. Det samme gælder et særligt backingband til koncerten. Der lyder en stor tak fra den kunstneriske leder af Tønder Festival, Maria Theessink.

Dan Sultan pressefoto

Programmet søndag aften ser altså anderledes end planlagt, men på denne måde bliver de mange publikummer og fans, som havde glædet sig til John Prine, i det mindste ikke snydt for hans sange. Og vi kan alle sammen sende ham en tanke, og denne hyldest kan heller ikke andet end varme hans hjerte over there.

Som nævnt før vender John Prine himself tilbage og giver koncert søndag 30. august på Tønder Festival 2020. Men først a taste of “All The Best – John Prine Tribute” i Telt 1, søndag d. 25. august kl. 20.45. Kl. 19 spiller Jacob Dinesen op – hvilken ære, og han skal nok varme teltet gedigent op. 19.15 spiller Niels Hausgaard i Bolero. Musik kommer vi ikke til at mangle, fremgår det tydeligt af det som sædvanlig spækkede, sprudlende og alsidige program med start på torsdag kl. 12!

Øverste foto: John Prine: Foto: Allan E. Petersen