Blandt en del andre større og mindre bluesfestivaler og -arrangementer tiltrækker Copenhagen Blues Festival sig opmærksomhed. Undervejs uddeles årets danske bluespriser, som vi vender tilbage til.

bluesfestFestivalen – nummer 13 i rækken – løber fra onsdag den 25. september til og med søndag den 28. Her kan man bl.a. opleve en koncert i Grundtvigs Kirke, som utvivlsomt har en fantastisk akustik. Det er The Highway Blues and the Heavenly Journey, der spiller op kl. 14, og bagefter er det Kenn Lending Blues Band. Samme dag er der fem andre koncerter, bl.a. kl. 15 et bluescruise med Canal Tours. Her er det Tim Lothar & Peter Nande, der blueser sig gennem københavnske kanaler i – skal vi ikke regne (!) med, at det bliver i flot september sol.

Onsdag byder på fire koncerter på spillestederne Prismen, Music House Brønshøj, Bartof Café og selvfølgelig Mojo. Til gengæld serveres ikke mindre end godt og vel 40 koncerter torsdag, fredag og lørdag. I alt foregår festivalen på 20 steder og med næsten 60 koncerter og en enkelt ”Artist Talk” torsdag eftermiddag med Linsey Alexander (US), som spiller sammen med Nisse Thorbjørn Band i både Rødovre Centrum og i Husets Café fredag eftermiddag og aften. Bluespriserne uddeles også her fredag aften kl. 20. Rødovre Centrum er med som spillested for ottende gang. Og naturligvis spiller en lang række danske bluesnavne og nogle fra hhv. US og UK op.

Læs meget mere på www.copenhagenbluesfestival.dk , hvor du kan se alle tider, steder og priser. For andre nyheder om bluesmusikken andre steder i landet, kan du klikke ind på www.bluesnews.dk