Begge de to kulturhuse i hovedstadsområdet har en masse god folk- og rootsmusik på plakaten de næste par måneder, og begge har dyrket disse og relaterede genrer trofast og kontinuerligt i mange år – ligesom heldigvis mange andre.

Portalen har haft engelske Oysterband på programmet nærmest årligt. Det sker igen torsdag 30. januar. En uge senere gælder det svenske Baskery, og allerede d. 8. bliver der stort show med Trad On The Prom fra Irland. Både d. 28. og 29. februar (det er skudår her i 2020) kommer garanten for udsolgte huse igen-igen, nemlig Niels Hausgaard.

Ida Wenøe

14. marts er det så irske Celtic Gypsys, der underholder, og 2. april sørme skotske Celtic Horizon Band. Det skulle betyde festlig stemning, når de her folk med det tidligere Beggars Row som grundstammen i det nyere band, spiller op. Bob Ferguson er i front, når de lukker op for den irsk-skotske musikpose. Der kommer mere af samme slags i Portalen, og det vender vi tilbage til.

I Ballerup ha Baltoppen kørt deres Skotsk & Irsk Musikscene med succes i mange år, og der bydes på store navne. Her kommer canadiske Le Vent du Nord tirsdag d. 4 februar, og Other Roads spiller 10. marts. I samme programrække kommer Iona Fyfe Trio 17. april, Tide Lines 28. april og The Whileaways 19. maj. Sådan.

I Ny-folk-afdelingen står Ida Wenøe & The Silver Cords på programmet 4. april og allerede 11. april er det CS Nielsen. Se mange flere navne i vores kalender. Både Oysterband og Le Vent du Nord er på turne. Og så er der jo snart Strib Vinter Festival.