Torsdag aften kunne man på TV Midtvest i forbindelse med nyhedsudsendelsen kl. 22.00 se et spændende indslag om Skagen Festival. 240 musikere fra 17 lande skulle have stået på scenerne ved dette års festival og afholdt i alt 80 koncerter. Men nu blev 50-års-jubilæumsfestivalen desværre aflyst ligesom årets øvrige sommerfestivaler.

Så der bliver ikke noget gensyn med Toby Beard, JP & The Seeger Session Band, Folkeklubben, The Great Malarkey eller mange af de andre kendte bands og nye, spændende musikere, der var på programmet. Men Dorthe Kold og Svend Erik Larsen, som står for musikprogrammet på festivalen, er trods nedturen med aflysning af festival 2020 garanteret ved at forberede Skagen Festivalen 2021.

Det var i år syvende gang, at det vestjyske par stod for festivalens musikprogram. Så selv om parret lige nu har god tid til at plante tomater og agurker i drivhuset samt fælde træer og lave dem om til flis, så er de helt sikkert godt i gang med næste års program.

Som de fortalte i TV-udsendelsen, har de brugt mere end 500 timer på tilrettelæggelsen af programmet for 2020. Først finde ud af hvilke musikere og bands, der skal spille, så det hele hænger sammen i programmet, og så skal datoer, tider og scener indpasses, når kontrakterne med musikerne er faldet på plads. Det er et stort puslespil, der skal falde på plads, inden vi andre kan sætte os til rette og nyde al den gode musik.

Som Svend Erik Larsen forklarede, så var det desværre ikke muligt blot at overføre årets program til 2021, for især de store bands og kendte navne har allerede andre planer for næste år. Så tavlen blev bogstaveligt talt ”vasket ren” – parret har faktisk en stor tavle med datoer, tider og spillesteder for de mange koncerter. Heldigvis har parret mod på at gå i gang igen, så i udsendelsen sluttede de meget passende af med at synge ”It’s good to see you” – og det er vi nok mange, som ser frem til d. 1.- 4. juli 2021.

https://www.tvmidtvest.dk/nyheder/14-05-2020/2200/coronakrisen-knuste-vestjysk-pars-festival-drom?autoplay=1#player