Sikke en god nyhed at hovedstadsområdet nu får en ny folk & rootsklub: Richter Roots i Gladsaxe. Der bliver månedlige koncerter på det allerede eksisterende spillested Richter med første koncert onsdag d. 4. marts. Her blændes op for en kæmpe-jamsession.

Richter åbnede i august 2018, og spillestedet er opkaldt efter bygningens grundlægger, Morten Balthazar Richter, som grundlagde sin virksomhed på Telefonvej i Gladsaxe i 1892.

Richter Roots vil byde på koncerter med ”det bedste inden for kontemporær folkemusik, bluegrass, oldtime, singer-songwritere, storytelling og spoken words, men vil have udsyn til hele verden”. Meningen er, at musikere fra hele verden skal lægge deres vej forbi Gladsaxe-klubben, og ambitionen er at styrke rootsmusikken i alle dens afskygninger. Nøgleord er rødder, nærvær, sublimt håndværk og fællesskab, og sessions og nye, overraskende konstellationer bliver en del af programmet.

Richter Roots skal drives af musikerne MC Hansen og Mathæus Bech, af musikbibliotekar Tobias Vestergaard og Sara Kobli fra foreningen African Village. M.C. Hansen er kendt for sit samarbejde med diverse udenlandske musikere (især fra USA), ligesom han også har haft lejlighed til at møde alverdens musikere på f.eks. den store, årlige Folk Alliance med musikkonferencer og utallige showcases.

Den store session d. 4. marts bliver under ledelse af Mathæus Bech, Thyge Søndertoft van Dassen og Spencer Gross, og alle er velkomne til at jamme med: Sangskrivere, instrumentalister, høje og lave i alle aldre. Dørene åbnes kl. 19, og musikken starter kl. 20.00 på adresse: Richter. Telefonvej 8F, 2860 Søborg. Entre er 140 kr. samt gebyr. Læs mere på

www.richter-gladsaxe.dk