Der er kun godt en måned til årets Jelling Festival (20.-23. maj), og vi savner alle den levende musik. At kunne gå til en koncert eller en festival og opleve livemusik sammen med andre.

Festivalleder Lars Charlie Mortensen er ingen undtagelse, og han fortæller: ”Vi havde glædet os meget til sidste års festival, hvor især gensynet med legendariske Tom Jones stod højt på min ønskeseddel. Men det bliver måske en anden gang, selv om waliseren nærmer sig de 81 år. Vi trænger alle til at høre livemusik, til fællesskabet og til musikoplevelserne sammen. Musikerne står også parate til at komme ud og optræde, og mange er klar til at komme af sted med kort varsel”.

Sidste års aflysninger af alle festivaler kom som en spand koldt vand til alle arrangører, men der blev ufortrødent arbejdet videre frem mod dette års festivaler. Selv om man sidste år måtte ”nøjes” med virtuelle koncerter fra Jelling Festival, som i øvrigt var en succes.

”Vi kunne godt bruge en klar udmelding og klare informationer om genåbningsplanerne og reglerne om forsamlingsforbuddet. For Jelling Festivalstår i frontlinjen netop nu, og mange andre festivalarrangører venter på, hvad der sker hos os”, forklarer Lars Charlie Mortensen.

”Efter sidste års aflysning har vi arbejdet os frem mod 2021 med et håb om at kunne holde festival igen. Der er lys for enden af tunnellen, selv om tiden går, og vi stadig venter. Men vi giver ikke op, og måske kan det blive en anden form i denne sæson,  for vi vil altid være en del af den danske festivalkultur”.

Festivallederen fortæller også, at han mener, at politikerne over et bredt spekter er meget positivt indstillet over for de mange danske festivaler. De er en stor del af den danske kultur og har et DNA, der er vigtigt at bevare. Vi begynder at være trængte tidsmæssigt, men vi er klar under en eller anden form, hvis der kommer en politisk afklaring”, slutter han.

Så det er blot at håbe på en hurtig udmelding fra politikerne. Ligesom der sikkert åbnes for publikum til sportsbegivenheder, kan man håbe, at der også bliver åbnet en dør for livemusik-arrangementer, efterhånden som vaccinationerne udrulles og pandemien (forhåbentlig snart) aftager. Sådan at vi igen kan mødes til festival og gerne allerede under en eller anden form i Jelling sidst i maj.

Tom Jones skulle have optrådt i Jelling i 2020.