Ja, det er lige op over, men der er altså folkemusik på programmet denne weekend i Malmø lige ovre på den anden side, hvis man bor i eller tæt på Københavnsområdet. Festivalen indledes med koncerter fredag aften på Moriska Paviljongen i Folkets Park, hvor man ikke kan betale med kontanter, og hvor der er taget corona-forholdsreger naturligvis.

Brita Björs Foto: Max Tellving

Maine Coon Trio med dansk islæt har CD-release og spiller koncert fra kl. 19.15. De tre musikere, Anna-Karin Andersson/hardangfele/violiner, Robin Johansson/sopransax/bas/klarinet og danske Søren Vinther Røgen på guitar. De tre mødte hinanden på Göteborg Högskola. Røgen spiller i øvrigt sammen med Maja Kjær Jacobsen i duoen Maskineri. Trioen spiller norsk, svensk og eget materiale, og det skulle være på én gang finurligt arrangeret, improviseret, minimalistisk og dog legesygt.

Bagefter kommer endnu en trio på, nemlig musikerne Sven Midgren, Allan Skrobe og Tina Quartey. De præsenteres som ”tre musikere, tre generationer” og udkom i 2019 med ”Rastställen”. De får følgeskab af sangerinde Brita Björs, som bl.a. hylder det kendte band Folk och Rackare.

Lørdag er der børnekoncerter, vistnok indendørs, i løbet af dagen. Om aftenen kl. 19 og kl. 21 på Moriska spiller det polske ensemble Kroke op – tre erfarne musikere på bratsch, akkordeon og kontrabas, som spiller polsk roots, klezmer, jazz og verdensmusik i det hele taget. Kroke er yiddish og betyder Kraków.

Kl. 20 lørdag livestreames koncert for to violiner, der spilles af Emma Reid og Ellika Frisell. Søndag byder på kurser og mere musik. Læs alle detaljer på: www.malmofolk.se