huldralokk

Huldralokkk Pressefoto

Igen i år præsenteres masser af nordisk folkemusik i den dejlige natur tæt ved fjorden, der indgår i navnet. Det foregår i dagene 7. til 10. august. Netop naturen og dens muligheder spiller aktivt med i den godt fem år gamle festival, og det gør ikke spor, hvis man træder varsomt i den. Her finder man Danseladen, Dansetræet, Viseteltet, Havestuen, Jamteltet, Bålhuset og Annekset samt en masse aktiviteter, ikke mindst for børn, hygge, mad og drikke.

Udover en lang række fine navne byder festivalen også på en stribe danse-, musik-, sang- og børneworkshops, 13 i alt. Også på opspil til Rigsspillemand, uddeling af Spillemandspris 2014, Busk-prisen og Nordisk Folk Camp for 15-30-årige musikstuderende fra d. 6. til 8. august.

Martin Seeberg

Martin Seeberg

På scenerne optræder i uspecificeret rækkefølge Jansberg Band, Huldralokkk, ROD og FOD, Nussbaum & Illeborg, Himmerland, Instinkt, Uhrbrand & Thorlunds Kvintet, Dissing, Dissing og Las, Krauka, Bugge & Høirup, Tetra, Klondyke, Fluks Trio, Tensta Spelmanslag (S), Gubbaduon (S) og Fanø Bal med Jæ Sweevers – og flere endnu. Bl.a. er der Åben Scene i Havestuen, hvor Martin Seeberg præsenterer soloprojektet Loopmania.

Af navnene fremgår det tydeligt, at man kommer endog meget vidt omkring i folkemusikken. Altså endnu et eksempel på den variation, alsidighed og musikalsk rigdom, der er her i landet og i Norden i det hele taget.

Som vanligt er enhver velkommen til at hjælpe med oprydning søndag eftermiddag og spise med af Søren Korshøjs karrygryde fra kl. 16, mens MC Hansen fyrer op under guitaren.

Partoutbillet for al denne herlighed koster 500 kr. ved indgangen, og der kan også købes billet pr. dag. Adressen er Smidstrupvej 69 i Tappernøje, og festivalcampen er lige i nærheden. Du kan læse alle detaljerne på festivalens hjemmeside www.folkemusik.com