Fire dage med foredrag, udstillinger, marked, mad, teater, sport, workshops og ikke mindst musik rundt om i hele Horsens kommune blev afholdt for anden gang d. 6.-9. juni. 92 koncerter både ude og inde og de fleste arrangementer gratis. Mange af de musikalske oplevelser var kommet i stand ved samarbejde mellem Horsens kommune, Horsens Ny Teater og Uncover.dk, som stod for mange af de mange musikere og bands. Man kunne blandt de mange navne opleve AySay, Glimtvis, Helene Bak og Vingard, sidstnævnte gav ikke mindre end fire koncerter.

rootszone,dk fulgte sidstnævnte ved to koncerter. Først i øsende regnvejr på hovedstrøget i Horsens, lige over for det gamle rådhus, og her gav hun sin halve times repertoire med stor professionalisme, trods det at der kun var få tilhørere i mere end fem minutter ad gangen. For vejret var ikke til længere ophold på den åbne plads. Vingard gav flere numre fra sit debutalbum og et enkelt fra hendes første EP-udgivelse.

Så var det ren luksus at komme ind i Horsens Ny Teaters lounge og spille for ca.15 publikummer, som havde fundet vej til anden sal, og her kunne lytte siddende i lækre sofagrupper. Her kunne hun præsentere et spritnyt nummer, ”House On the Hill”, som sikkert finder vej til hendes næste album, selv om det kun er i støbeskeen endnu. Hendes afsluttende nummer ved koncerten i Horsens,”Dreams”, kan man lytte til jævnligt på p5. Den meget musikalske og energiske sangerinde og sangskriver er fortsat på rette vej og giver altid sig selv helt ud og er meget målrettet Hun går ikke på kompromis med sine musikalske drømme.

Hele dette set-up i Horsens fortjener stor ros, og ”Horsens Holder” står jo for mange ting, ”holder”- fast, -fest, -sammen, -festuge, -hele vejen og ”holder” vand, sidstnævnte desværre i bogstaveligste forstand lørdag.