Hippy Joe Hymas  fra Hayseed Dixie

Hippy Joe Hymas fra Hayseed Dixie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HANDMADE jpgEfter åbningen torsdag af Canadas ambassadør i Danmark, blev der åbnet for de musikalske sluser, og de vældede ud fra scenerne de efterfølgende godt 83 timer. Det var velvalgt, at den unge canadiske trio Ten Strings & Goat Skin åbnede festivalen på Open Air-scenen, som samtidig var deres Danmarks-debut. De gav en forfriskende koncert med et afvekslende sæt af både instrumentale numre og med sange på fransk. Musikken var traditionel fransk-canadisk-keltisk, men i trioens moderne fortolkninger. De kender tydeligvis deres rødder og skaber en frisk og unik lyd, som hurtigt fanger lytternes opmærksomhed. Det unge band var charmerende med deres smittende spilleglæde og var utroligt glade og taknemlige for den store ære: At få lov at åbne Tønder Festival 2015.

Ten Strings and a Goat Skin

Ten Strings and a Goat Skin

Senere kom der helt andre boller på suppen, Ja, den kogte nærmest over, da Hayseed Dixie blev sluppet løs. Bandet optrådte med et miks af egne numre og lidt vanvittige coverversioner af bl.a. kendte bands fra 70’erne og 80’erne, som de spillede på deres egen country-punk-bluegrass-rock-facon. Og med et sprogbrug der ville få en havnearbejder til at rødme. Den energiske sceneoptræden af især Hippy Joe Hymas gav fotograferne rig mulighed for sælsomme skud, mens banjo, akustisk guitar, mandolin blev brugt flittigt i et opskruet tempo. Hele tiden med humor og ingen tid til at gå i tomgang. Hayseed Dixie var populære på Open Air, det må man give dem.

Så var det anderledes afdæmpet i La Gayola, hvor Fara fra Orkneyøerne åbnede spejlteltets koncertrække på i alt 14 forskellige bands. Ikke mindre end fire af de fem unge kvinder spillede violin og sørger dermed for at holde øernes tradition for netop dette instrument ved lige på smukkeste vis. De har vundet flere priser i Skotland og England. Det forstår man godt, når man har oplevet, hvordan de tryllebinder publikum med deres traditionelle, smukke toner fra de nordlige skotske øer.

Fara

Fara