Roskilde-trioen Langsyn holdt d. 6. november en lovende releasekoncert på INSP! I Roskilde, hvor de præsenterede deres tredje CD, ”Til Sommeren”. Den er også udkommet digitalt.

Helt nemt var det ikke at finde frem til det Christianialignende mangfoldige være- og spillested, INSP, som er et stemningsfuldt tidligere svineslagteri i en skummel baggård. Men det lønnede sig, for man blev budt velkommen med øl, vand og lokkende toner fra Johnny Cash og hans ”American Recordings”. De slog snart over i Langsyns sprøde gennemspilninger af numrene fra ”Til Sommeren” (anmeldt her 2. november).

Langsyn kalder sig et beatorkester og tæller Roskildedrengene Thomas Ruben Carlsen og Peter Butzback, som i forbindelse med ”Til Sommeren” er suppleret med trommeslageren Jesper Elnegaard. De tre musikere er sidst i 30´erne, og dermed er de egentlig alt for unge til at have C.V. Jørgensen, den tidlige Dylan og Povl Dissing som forbilleder. Men det har de ikke desto mindre, og selve navnet ”Langsyn” er en lille omskrivning af Niels Skousens nummer, ”Dobbeltsyn”, fortæller Peter og Thomas.

De er til dagligt hhv. fuldmægtig og kontorassistent, men musikken fylder deres fritid. Peter har, udover Langsyns tre skiver, stået for et par soloplader, et par digtsamlinger og en novellesamling, og det vil da heller ikke være forkert at kalde Langsyns tekster for moderne digte med masser af tolkningsmuligheder i. Derfor synes jeg, at de passer fint her på rootszone.dk