Det foregår på Folkekulturværkstedet Broby Gamle Skole, Soræ, og det er lørdag d. 7. marts kl. 19.30 Eastwind er konstellationen af polske Halas Duo og danske Klezmerduo, og der burde være garanti for en både festlig, fyrig, sjælfuld og virtuost spillet koncert – og så med bal og kædedans.

Hałas Duo består af to af Polens førende folkemusikere udi østeuropæisk traditionsmusik. Det er parret Jacek og Alicia Halas. Han spiller drejelire, harmonika, jødeharpe og tilinko, som er en overtonefløjte. Hun stortromme, polsk tromme og utogordon, den transsylvanske cello. Begge desuden vokal.

Klezmerduo behøver nærmest ingen præsentation og har ligesom de to polske musikere en flot, lang karriere bag sig. Se evt. vores anmeldelse på rootszone.dk fra d.17. februar. Ægteparret Henrik Bredholdt og Ann-Mai-Britt Fjord har også gang i mange instrumenter – tilsammen mindst sopransax, tuba, hakkebræt, jædeharpe, ukulele (HB) og harmonika, percussion og begge lægger ligeledes vokal til. Entre til Broby Gamle Skole er 80 kr., dog 60 kr. for medlemmer af Folkeværkstedet.

Eastwind spiller også LMS-skolekoncerter fra 2.- 6. marts. Det så jeg på klezmerduo.dk/kalender. Men jeg foreslår, at de vender kalenderen om og har 2020 øverst – ikke nederst. Der er langt ned.