I disse tider, hvor livemusikken har meget trange kår, kan man alligevel opleve mange musikere og bands i direkte udsendelser på bl.a. Facebook og Instagram. Det er blot at søge på kunstnerens navn eller bandnavn – og så være en smule heldig, at de giver livekoncert på nettet. I 20 dage ud af 21 afholdt Mathæus Bech Corona-koncerter i sin lejlighed i København med nye navne hver dag, den seneste forleden med Dreamers’ Circus.

Eivør

Fredag aften kunne man først nyde Jacob Dinesen i en halv times tid, hvor han foruden at spille en håndfuld numre også havde to Facebook-seere igennem. Da han sluttede sin koncert, var der Bound By Law fra en lille lejlighed, hvor man fik indblik i de tekniske genvordigheder, der kan opstår under de lidt usædvanlige ”sceneforhold”. Men man kunne også skrive kommentarer undervejs til bandet eller komme med musikønsker. Bandet spillede i næsten to timer med underholdende snak undervejs, som var det fra en øveaften.

Når man så søgte videre, var der to valgmuligheder fra det britiske. Coco and the Butterfields og Smoke Fairies var begge godt i gang med deres koncerter, så man kunne næsten kalde det en mini-festivalaften, som man kunne nyde hjemme i sofaen.

I aften ved jeg, at Norrie ”Tago” MacIver – øverste foto (Manran og Skipinnish) spiller live kl. 21. 30. og synger Runrig-sange, og han giver lignende koncert søndag aftaen.  Dougie MacLean spiller også lørdag kl. 21 dansk tid.Og lørdag kl. 19.00 giver Eivør koncert!

Så søg på Facebook eller andre steder, så kan du få lidt af din musiksult stillet!