TF melder nu ud, at salget af partout-armbånd går endnu stærkere end sidste år. Det tyder faktisk på, at de kan blive udsolgt før festivalstart, så tøv ikke hvis du har planer om at være med i år. Salget af armbånd til enkeltdage er også stadig i gang, men husk, det går altså hurtigt. Det samme gælder for de populære tenthouses på campingpladsen, som nærmer sig udsolgt. Det er træhytterne – lodges – allerede.

Nyt er det også, at Claus Hempler er tilføjet på årets program. Ham er der blevet plads til, fordi amerikanske John Moreland har set sig nødsaget til at melde afbud. Det beklager han og festivalen selvfølgelig, ligesom hans fans her garanteret gør. Men samtidig er der glæde over, at crooneren Hempler nu får chancen. Han har gjort sig godt bemærket med fjerde soloalbum ”Kuffert fuld af mursten”, som har danske tekster og kom i april i år.

Louise Støjberg & Martin Rauff er med i bandet i Schweizerhalle.

Som alle hardcorefans og deltagere i Tønder Festival nr. 45 (!) ved, er festivalen nu lige om hjørnet. I dette skrivende øjeblik er der 15 dage til den officielle åbning kl. 12 på Open Air. Men ligesom i de senere år er der allerede fra søndag 18. august også fuld skrue på de mange særarrangementer & aktiviteter, som både gæster og lokale borgere kan tilmelde sig. Det sker med konceptet 4+, der finder sted for femte gang. Her bydes på en vifte af Tønder kommunes helt særlige tilbud inden for kultur, natur, geografi, mad, drikke og mere endnu. Alle oplevelsesturene har professionelle guider med, og der skal rigtig hygges. Søndag er der gratis åbningskoncert på Torvet.

Samme aften, d. 18. august, kan man komme til koncert, intet mindre end ”Woodstock ’69 – en hyldestkoncert”. Det er som nok bekendt 50 år siden, at Woodstock – den legendariske festival nord for New York i sommeren 1969- fandt sted med op mod en halv million deltagere. Den er gået over i historien for sin musik, for sin tidsånd, kaos og livsglæde, og den blev en musikalsk milepæl. I år skulle den have været fejret med en kæmpekoncert i USA her i august, dog ikke i selve Woodstock. Men den er nu blevet endeligt aflyst efter en lang række seriøse bump på vejen for Michael Lang, der ellers gerne ville gentage succesen fra dengang. Men det hele er desværre faldet fra hinanden i de seneste måneder.

Men i Tønder afholdes sandelig en W-hyldestkoncert – i Schweizerhalle/Tønder Kulturhus søndag kl. 20. Bandet sammensat til lejligheden består af Louise Støjberg, Signe Juhl (øverste foto), Rasmus Madsen, Martin Rauff Nielsen, Casper Mikkelsen, Niels Kvist, N.O.Thorning, Johan Bylling og Bjarke Nikolajsen.