I den kommende weekend, på fredag 30. og lørdag 31. oktober, lancerer nogle modige sjæle et nyt festivalformat! Det er inspiration fra Neil Youngs legendariske album Harvest Moon, der har inspireret til denne urbane høstfest, som der står i presseteksten fra en af initiativtagerne, Tue Lund-Christensen. ”Det er en hyldest til friske grønne æbler, hotdogs, øl og drinks med musik i verdensklasse. Harvest er samtidig et statement, der holder dialogen med koncertpublikummet åben”, står der også.

Festivalen foregår på den yderste havnekaj i historiske Magneten, som er den nu nedlagte og stemningsfulde afmagnetiseringsstation på Teaterøen. Den vil have havnefronten, byens lys og himlen som baggrundstæppe, og det handler om at overraske, forny og skabe gennemslagskraft i en tid, hvor kunsten har det svært. Arrangørerne har valgt dette sted, fordi de mener, at den håndspillede musik falder helt i tråd med stedets autenticitet, og at det er en kulturel perle.

”Vi vil med Harvest genskabe glæden, samhørigheden og fællesskabet og i denne tid holde koncertformatet åbent og tilgængeligt på trods af Corona, siger Lund-Christensen.

Musikprogrammet er blandet af roots, jazz med mere. Harvest starter fredag kl. 17 med Dusty Rag Jazz Band på en publikumsbåd fra Nyhavn til Teaterøen. Kl. 18 spiller Mathilde Falch Band, senere kommer Mike Andersen, Gustav Rasmussen VS Liljedahl, dernæst kl. 21 Dr. John Tribute featuring Melissa Inya, Mike Andersen te foto) og Thorbjørn Risager

Lørdag kl. 14 samme start med Dusty Rag Jazz Band, fulgt af en filmvisning: Searching for the wrong eyed Jesus . Kl. 18 spiller Dawda Jobarteh og herefter det store, amerikanske singer-songwriter-popnavn Josh Rouse kl. 19.30. Bagefter igen Gustav Rasmussen VS Liljedahl, som altså er ”solotrombone/electronics meets floating visuals”. Fra kl. 21.00 bliver Chris Grey & the Bluespand Harvest streamet live via Roots & Jazz, JBL Music og artisternes Facebook og Youtube sider.

Visuelt bliver der projektering på sejl via projektorer, og lærredet bliver fyldt med billeder og videosekvenser, imens båden krydser frem og tilbage på vandet omkring Magneten. En udendørs livekoncert i Magnetens lysthus vil ligeledes blive projekteret på sejlet som en bevægelig storskærm.

Kulturentreprenørerne bag Harvest er et samarbejde mellem de to københavnskee kulturiværksættere inden for jazz, blues, world og folk: Tue Lund Christen fra Roots & Jazz og Johan Bylling Lang fra JBL Music. De har over 10 års erfaring med kulturevents i København med festivaler som Jazz på Balders Plads, Roots & Jazz, Fringe Jazz Fest, New Orleans New Year Jazz Event, Copenhagen Harbour Parade og Mardi Gras Copenhagen.

Harvest forholder sig til gældende Covid-19-restriktioner, og der tages højde for begrænsninger på antal tilladte forsamlede, afstandsregler mv. På tidspunktet for pressemeddelelsen om Harvest var publikumskapaciteten 60 personer pr. aften. Yderligere Information Tue Lund-Christensen på 20287019 tulu@me.com eller Johan Bylling Lang 29265627 johanblang@gmail.com