Som alle ved, er vi i Danmark og hele verden inde i en meget problematisk periode, hvor risikoen for at blive syg af Coronavirus/COVID-19 truer os alle. Vi har nok allesammen hørt en hel masse om, hvordan vi skal forholde os – men er givetvis usikre på det alligevel. Om man f.eks. bør/tør gå til koncerter, hvis de da ikke bliver aflyst – det gør mange i disse dage.

Den stort anlagte turné med duoen Theessink & Møller, som vi skrev om forleden, er desværre totalt aflyst. De to nåede kun at spille i Skive onsdag aften. Samme aften blev det på et stort TV-pressemøde blandt mange andre forholdsregler meddelt, at alle arrangementer med over 100 stk. publikum ikke var muligt mere. Det blev hermed nedsat fra 1000 til 100, og det har allerede ført til rigtig mange aflysninger. Også af koncerter og andre arrangementer med færre end 100 pladser.

Men rootszone.dk lukker ikke ned. Selv om vi følger myndighedernes anbefalinger, og selv om vi ikke anmelder så mange koncerter som hidtil, så vil vi stadig informere og opdatere om, hvad der sker på live-fronten i vores kalender. Dog er der ingen garanti for, om disse bliver aflyst. Vi vil fortsat anmelde de folk- og rootsudgivelser, vi får besked om. Selv med denne nye virusdagsorden vil musikken fortsætte, og nu bliver der måske oven i købet tid til at fordybe sig og få lyttet mere til den indspillede musik.