Tradish (øverste foto) spillede glade og veloplagte før og efter den ekstraordinære generalforsamling d. 17. juni, som nok varede en smule længere end forventet. Det er forståeligt, hvis bandet stod og trippede lidt, for den gode stemning fra første del af koncerten skulle nødig nå at gå fløjten – og det gjorde den heller ikke. For det gode resultat var, at Copenhagen Folk Club kommer til at give den et skud mere og fortsætter, fordi det lykkedes at finde de nødvendige nye bestyrelsesmedlemmer til at supplere de to tilbageværende, nemlig Marianne Green og Martin O’Hare.

Således bliver en ny bestyrelse på fem nu ansvarlig for at fortsætte det gode arbejde i folk-klubben, samtidig med at flere af de afgående medlemmer fortsat gerne vil hjælpe med det praktiske arbejde omkring de 10 årlige koncerter. Og Tradish gav den fuld gas, fik godt fat i publikum igen, og opløsningen af Copenhagen Folk Club heldigvis afværget. Efter 25 år ville det også være både vemodigt og ærgerligt at slutte her, hvor tingene faktisk kører rigtig pænt, og foreningens forrige bestyrelse(r) virkelig havde fundet melodien økonomisk – og med et stabilt medlemstal og trofast publikum. Men det har dog knebet med at hverve nye, yngre kræfter til bestyrelsesarbejdet.

Jens Lysdal

Det er meget glædeligt, at folk-klubben fortsætter, for CPH Folk Club er en vigtig del af det ikke så store, københavnske folk-miljø. Den har i de senere år haft fast opholdssted i Metronomen, et kulturhus i Frederiksberg kommune, som den stiller til rådighed gratis. Blot gælder det jo om at sætte sig på de 10 afgørende datoer for de mindst 10 årlige koncerter i så god tid, at de koordinere med de bands og solister fra ind- og udland, som man gerne vil booke. CPH Folk Club har siden starten lagt vægt på også at præsentere store, udenlandske folkemusiknavne, der har haft ledige turnedatoer i kalenderen – eller faktisk er ankommet til København for netop at spille her og derefter supplerer med flere gigs hos andre danske spillesteder.

Nu skal den nye bestyrelse på fem i gang med bl.a. at planlægge koncerterne for 2022. Resten af dette år er nemlig på plads med Jens Lysdal Trio 27. august, Mads Hansens Kapel 11. september, engelske Flook 11. november (som dog afholdes i KU:BE), Shackleton Trio (også UK) 18. november samt 28. december julekoncert med Stundom og koncert med Christensen & Kanne Folk Band.