Der bliver totalt gang i den 17. august ved og omkring Vikingeskibsmuseet i Roskilde, hvor der nærmest bliver gang i tre fester på én gang, og de smelter uden tvivl også sammen. Folkemusikfesten er ”Rødder, Fødder og Stemmer”, som havde premiere sidste år og det med god succes. Nu er der lagt i kakkelovnen til endnu en festlig og folkemusikalsk omgang. Rødderne, fødderne og stemmerne skal i spil fra tidlig eftermiddag indtil midnat og fuldmåne i dagens anledning. Det er Roskildes tidligere borgmester, nu kulturminister Joy Mogensen der klipper snoren kl. 14, og rigsspillemand Poul Bjerager introducerer Rødder, Fødder og Stemmer.

Pressefoto: Rune Øster Mortensen

Her er hele tre arrangementer fra d. 16. til 18. august. Det flotte træbådstræf og Vikingeskibsmuseets 50 års jubilæum. Midt i det hele holdes der også folkemusikfest rundt omkring på Museumsøen, og om det så bliver mest inde eller ude, kommer nok an på vejret. Det ser ifølge DMI ikke ud til at blive, som man kunne håbe. Men festligt skal det nok blive alligevel.

Mads Hansens Kapel

Mads Hansens Kapel

Musik skal der nok blive spillet masser af – den håndholdte menneskemusik, som er meningen med det hele. Blandt de mange navne er jubilarerne Dreamers’ Circus, (øverste foto) der forestår premieren på Table Sessions, dvs. bordspil, som der står i programmet: Akustisk, inddragende og helt tæt på. Mange forskellige borde og musikere kommer i spil i løbet af dagen og aftenen ved bordene, men også i form af diverse koncerter og danse.

Mads Hansens Kapel spiller bl.a. op til dans, og ligesom Dreamers’ Circus spiller de også allerede fredag d. 16. i Studenterhuset i København til den her på siden allerede omtalte endagsfestival. Den står DC for i samarbejde med FolkAmok for at fejre deres 10 års jubilæum som trio.

Andre navne er Kroman, Graubæk og Vinther, Bjerager/Grue/Damlund med dans og musik fra Roskilde- og Lejrekanten, Carr, Barslund, Busk, Lees, Tonsgaard, Alfred-Larsen, Roskilde Krukkerne synger, ROD – de unge er hist og pist og alle vegne. De vandrende musikere er hyret til at ”disrupte”, dvs. gå rundt og forstyrre på den fede, inspirerende måde, tilføje, tilføre nyt, tage musikken endnu et sted hen. Selvfølgelig behøver ingen gå hverken sultne eller tørste hjem i seng. Det bliver en fest.

Der er mange flere navne og begivenheder, bl.a. premiere på konceptet Nordisk Dans Roskilde, som man kan høre meget mere om d. 11. september i Byens Hus. Hele programmet lørdag d. 17. august overskues meget bedre på www.rosrod.dk

Pressefoto: Rune Øster Mortensen