Så er folkBALTICA klar med 2020-udgaven, som i Genforeningsåret har fået den passende undertitel ”Grenzenlos – Grænseløs”. Det siges meget passende i forordet til årets festival, at ”der er få gode eksempler som denne historiske begivenhed, der viser, at man kan træffe en fredelig politisk beslutning ved hjælp af sammenhold, dialog og inddragelse af alle. Der er kommet et unikt fællesskab ud af det i det nordlige Schleswig-Holstein og det sydlige Danmark, og folkBALTICA-Festivalen er kunstnerisk set indbegrebet af dette fællesskab”.

Harald Haugaard

Programmet åbnes lørdag 2. maj med en koncert i Nordborg på Als med Askou & Vorre, mens den første koncert syd for grænsen er i Husum, hvor Fiolministeriet spiller. Trioen spiller også søndag, mandag og tirsdag, og alle fire koncerter er sammen med violinisten og sangerinden Keike Faltings fra Föhr. Samarbejdet begyndte allerede sidste år, og bliver nu fortsat med traditionelle toner fra Danmark og resten af Norden.

Åbningskoncerten afholdes traditionelt i Alsion i Sønderborg onsdag aften, hvor folkBALTICA- Ensemblet med ca. 45 musikere fra begge sider af grænsen spiller under ledelse af Harald Haugaard. Desuden medvirker Sønderjysk Pigekor, finske Milla Viljamaa, Christian Juncker fra Danmark og tyske Felix Meyer.

De efterfølgende dage går det løs med mange spændende koncertoplevelser, hvor man bl.a. kan møde Väsen, Vesselil, Tailcoat, Frigg, Hoven Droven, Mads Hansens Kapel og mange flere. Afslutningskoncerten er søndag 10. maj om aftenen i Marienkirchhof i Flensborg med folkBALTICA-Ensemblet plus gæster.

Det fulde program kan findes på hjemmesiden fra linket herunder. Et festivalpas gælder til alle arrangementer og koster 120 euro, og der kan selvfølgelig købes billetter til de enkelte koncerter. Her er prisen mellem 10 og 30 euro.

https://www.folkbaltica.de/dk/

Vesselil